Από τις 17 Ιανουάριου 2023 πρώτοι είχαμε αποκαλύψει τις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, και οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά σήμερα.

Συγκεκριμένα γράφαμε: 

Μολονότι οι πιέσεις τις οποίες δέχεται άνωθεν (από κόμμα και Μαξίμου ) για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλες, εντούτοις ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ κύριος Κώστας Καραμανλής, δεν δείχνει διατεθειμένος να συμμετάσχει ενεργά στον επικείμενο προεκλογικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτός είναι ο λόγος που κατά τις πληροφορίες δεν θα κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής κατά την τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση!

Την ίδια ώρα οι φήμες φουντώνουν ότι στο μυαλό του πρώην πρωθυπουργού ή «Βούδα της Ραφήνας» όπως πολύ χαρακτηριστικά τον αποκαλούν στο εσωτερικό της ΝΔ, βρίσκεται ο Προεδρικός θώκος του ανώτατου πολιτειακού αξιώματος!

Σε απλά λόγια ο Κ. Καραμανλής φέρεται να φλερτάρει με την ιδέα μετά την πρωθυπουργία να κατακτήσει και την Προεδρία της Δημοκρατίας γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν η ΝΔ τον επιλέξει ως τον βασικό της υποψήφιο!

Και για την ιστορία, ο Κ. Καραμανλής την ώρα τούτη εμφανίζεται ως «κοινής αποδοχής», ως προσωπικότητα που έχει πέρασμα εκτός από την ΝΔ και σε άλλα ισχυρά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα!

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγη ώρα ο Κώστας Καραμανλής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Διαβάστε περισσότερα