Με απόφασή του, το υπουργείο Υγείας αποδέχεται την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνομόνων και έτσι η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσηης θα είναι πλόεν τρίμνη. Σε ανακοίνωσή του υπουργείο αναφέρει:

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, όσα πιστοποιητικά είχαν εκδοθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2022. Οσα εκδόθηκαν από την 1η Νοεμβρίου και μετά θα λήγουν εντός τριών μηνών.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές ημέρες, η Επιτροπή Ειδικών έχει εισηγηθεί ότι οι ανεμβολίαστοι μόνο με μοριακό τεστ θα μπορούν να λάβουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Είναι κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, τονίζοντας πως «είχαμε συζητήσεις και αυτό που θα ανακοινωθεί. Είναι ότι εκείνοι που παίρνουν πιστοποίηση νόσου από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να έχουν PCR, δηλαδή δεν αρκεί το rapid test, καθώς είναι πολύ πιο αξιόπιστο»