Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με την προσοχή να επικεντρώνεται στα κέρδη και τα σχόλια των κεντρικών τραπεζών στις ΗΠΑ.

Ο  πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 11:55 π.μ. BST, υποχωρώντας τα προηγούμενα κέρδη. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας οδήγησαν τα κέρδη του κλάδου, αυξημένα κατά 1,7%.

Οι μετοχές των αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 0,77% μετά τη δημοσιοποίηση των ζοφερών στοιχείων PMI για τη Γερμανία, τα οποία έδειξαν βαθύτερη ύφεση στη μεταποιητική παραγωγή και βουτιά στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7306.57 μονάδες θετικός κατά 0.49%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται κοντά στη γραμμή μη μεταβολής στις 15696.62 μονάδες.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0.19% στις 7227.18 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28151.08 μονάδες μειωμένος  κατά 0.05%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9305.8 μονάδες ορικαά αρνητικός κατά 0.08%.

Το ευρώ ήταν χαμηλότερα έναντι νομισμάτων συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου ΗΠΑ και το ιαπωνικό γιεν καθώς οι PMI ήταν επίσης πολύ χαμηλότεροι από τις προσδοκίες για την ευρωζώνη, καθώς η δραστηριότητα των υπηρεσιών υποχώρησε.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα της κατασκευάστριας τσιπ με έδρα την Καλιφόρνια Nvidia για να αξιολογηθεί η απόδοσή της έναντι των υψηλών προσδοκιών της Wall Street μετά από ένα θεαματικό πρώτο τρίμηνο, με τους αναλυτές να αναμένουν αστάθεια στη μετοχή.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν εκτοξευθεί σχεδόν κατά 200% φέτος λόγω της φασαρίας γύρω από τις χρήσεις της στην τεχνητή νοημοσύνη.

Εν τω μεταξύ οιευρωπαϊκές μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν ράλι αυτήν την εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο 2% την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τη νέα προσφορά της Microsoft προς τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για τον γίγαντα τυχερών παιχνιδιών Activision Blizzard και την υποβολή αίτησης από την εταιρεία τσιπ Arm για εισαγωγή στο Nasdaq.

Διαβάστε ακόμη: