Στα καθήκοντά του επέστρεψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη.

«Πίσω στις πολεμίστρες μας! Σας ευχαριστώ όλους για όλα, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Η αγάπη σας, η δύναμη μου. Συνεχίζουμε…», έγραψε στο Twitter o Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Η περιπέτεια υγείας του Νίκου Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς έλαβε εξιτήριο την περασμένη Τετάρτη 18/8. Ο υφυπουργός που είχε εισαχθεί εσπευσμένα πριν από δύο ημέρες στο νοσοκομείο Αγία Όλα λόγω ισχαιμικού καρδιακού επεισοδίου.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας (16.08.2021) και ενώ παρακολουθούσε την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Κερατέα και τα Βίλια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ένιωσε έντονη αδιαθεσία και αποφασίστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Στο “Αγία Όλγα” διαπιστώθηκε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο και κρίθηκε απαραίτητο να του τοποθετηθούν δυο στεντ και να μείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Με τις εξετάσεις του να είναι καλές, αποφασίστηκε να πάρει εξιτήριο ο Νίκος Χαρδαλιάς για να επιστρέψει στο σπίτι του. Έτσι, στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (18.08.2021) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πήρε το εξιτήριό του. Του συστήθηκε να μείνει μερικές μέρες στο σπίτι για να αναρρώσει πλήρως.

Σημειώνεται ότι ο κ.Χαρδαλιάς βρισκόταν υπό διαρκή πίεση, που εντάθηκε το τελευταίο διάστημα με τις πυρκαγιές, γεγονός που όπως όλα δείχνουν επηρέασε την υγεία του.

Tην ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε, από την πρώτη στιγμή μετά το περιστατικό υγείας του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη ο κ. Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στο Νίκο Χαρδαλιά έστειλε με ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.