«Γύρω στις 14.30 τη Δευτέρα 16 Αυγούστου προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς», σημειώνει στην ανακοίνωση ο διοικητής του Γ.Ν.Ν. Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων («Αγία Όλγα»), Χαράλαμπος Πρίφτης.

Όπως τονίζεται, ο κ. Χαρδαλιάς «υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς. Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση».

Ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη συντονισμού τώρα;

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία αναφέρει ότι την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε άμεσα, από την πρώτη στιγμή μετά το περιστατικό υγείας του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.

Περαστικά από τους Έλληνες πολιτικούς

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Επίσης γνωστοποιούν πως από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη ο κ. Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στο Νίκο Χαρδαλιά έστειλε με ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Ευχές για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή σύντομα στα καθήκοντά του στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά», σχολίασε.

«Εύχομαι καλή ανάρρωση στον Νίκο Χαρδαλιά, τον άνθρωπο που εργάσθηκε με αυταπάρνηση για την υγεία και την ασφάλειά μας από τον Ιούλιο του 2019», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter και στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Φίλε Νίκο είμαι σίγουρος ότι θα βγεις ακόμα πιο δυνατός και από αυτήν την μάχη! Πολλά περαστικά και γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην οικογένεια και στα καθήκοντα σου! Κράτα γερά!», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Επιπλέον, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, μεταφέροντας τις ευχές και τα περαστικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

«Ευχόμαστε στον Νίκο Χαρδαλιά και την οικογένεια του γρήγορα περαστικά και καλή επάνοδο στα καθήκοντα του», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης, ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Νίκο Χαρδαλιά, εξέφρασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ευχόμαστε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει υγιής στα καθήκοντα και την οικογένειά του», αναφέρει το σχετικό ευχετήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Περαστικά στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά εύχονται το Κίνημα Αλλαγής και ο εκπρόσωπός του, Παύλος Χρηστίδης. Με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου σημειώνει: «Το Κίνημα Αλλαγής εύχεται περαστικά στον Ν. Χαρδαλιά, καλή και γρήγορη ανάρρωση».