Οι μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη καθώς οι πιέσεις πώλησης του Σεπτεμβρίου κατέλαβαν τη Wall Street μετά τα κέρδη που παρατηρήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έχασε 191 μονάδες ή 0,5%. Ο S&P 500 έπεσε 0,7% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,8%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, προειδοποίησε ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν περαιτέρω για να μειώσουν τον πληθωρισμό, σχόλια που ενίσχυσαν το πτωτικό κλίμα την Τρίτη.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν στο premarket, με το SPDR S&P Regional Banking ETF πτώση 0,7%. Οι μετοχές της Wells Fargo σημείωσαν πτώση άνω του 1%, ενώ η Morgan Stanley υποχώρησε σχεδόν 1%.

Αυτές οι κινήσεις θα πρόσθεταν στις απώλειες της αγοράς για τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Nasdaq Composite υποχώρησε περισσότερο από 6% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο S&P 500 και ο Dow έχασαν περισσότερο από 4% και 2%, αντίστοιχα.

Μεταξύ των καταλυτών που ωθούν τις μετοχές προς τα κάτω αυτόν τον μήνα είναι η προειδοποίηση της Federal Reserve ότι θα δει λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος. Η είδηση ώθησε την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς σε επίπεδα που δεν είχαν δει από το 2007.

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα αξιολογούν επίσης τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον, καθώς οι νομοθέτες ελπίζουν να αποτρέψουν ένα κλείσιμο της κυβέρνησης που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη από την 1η Οκτωβρίου, εάν το Κογκρέσο δεν συμφωνήσει σε ένα νομοσχέδιο για τις δαπάνες.

Ωστόσο, η επερχόμενη εποχική αναταραχή στην αγορά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα παράθυρο για τους επενδυτές.

Αν και ο Οκτώβριος είναι γνωστός ως ο «μήνας των Jinx» λόγω των συντριβών του 1929 και του 1987, έχει επίσης τη φήμη του «bear killer (δολοφόνου της αρκούδας)», σύμφωνα με το «Stock Trader’s Almanac».

Διαβάστε ακόμη: