Σε απόλυτη επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την επέλαση της κακοκαιρίας Elias. Μηνύματα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε Βοιωτία, Φωκίδα και Ευρυτανία.

Το μήνυμα για τους κατοίκους της Βοιωτίας, έλαβαν κατά λάθος στα κινητά τους οι κάτοικοι της Αττικής. Όπως εξηγούν από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, το λάθος σχετίζεται με τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.

Το μήνυμα έγραφε: «Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φιανομέων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», ήταν το μήνυμα που εστάλη στην Αττική λίγο μετά τις 4.30 το μεσημέρι της Δευτέρας (26/9).

Μήνυμα και σε Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία και Ζάκυνθο

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο προειδοποιεί τους κατοίκους Αχαϊας μήνυμα από το 112.

Προειδοποίηση από το 112 εστάλη και στους κατοίκους Ηλείας, Κορινθίας, Ιθάκης και Ζακύνθου.

Προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω του 112, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα στις 15:47 και οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρες καταιγίδς, χαλαζοπτώσεις για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φιανομέων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Ο καιρός

Σημαντικά ύψη βροχής αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία Elias στη χώρα, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν τα επόμενα δύο 24ωρα, προτού αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η κακοκαιρία Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που επικαιροποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη το μεσημέρι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Αναλυτικά

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr νωρίτερα, σήμερα, εξέδωσε και σχετικούς χάρτες, που δείχνουν πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες.

Σήμερα Τρίτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες, στη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας), στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

meteo-hartis

Αύριο Τετάρτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική χώρα (Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο), στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, στα δυτικά και τα νότια τμήματα της Αττικής και στο βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

meteo-hartis

Την Πέμπτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, στη Μαγνησία, στην Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε ακόμη: