Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου το νέο κύμα κακοκαιρίας Elias το οποίο θα επηρεάσει τις επόμενες δύο ημέρες περιοχές της χώρας και ειδικότερα τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, καθώς και θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (25/9) καταρρακτώδεις βροχές έχουν πέσει στη δυτική Θεσσαλία ενώ έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην περιοχή της Αργιθέας στην ορεινή Καρδίτσα, ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Κακοκαιρία Elias: Πού καταγράφηκε ο μεγαλύτερος όγκος νερού

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 10 κλήσεις για προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Λάρισας και προσέθεσε ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα κεραυνός έπεσε στη στέγη διώροφης οικίας στα Σύβοτα Τρικάλων με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς χωρίς όμως να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην περιοχή του Περτουλίου στα Τρίκαλα, φτάνοντας τα 109 χιλιοστά, ενώ στα ορεινά των Τρικάλων σε κάποιους δρόμους έχουν σημειωθεί καταπτώσεις και κατολισθήσεις.

Κακοκαιρία Elias: Προβλήματα σε Αχαΐα, Ήπειρο, Κορινθία

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε χθες η κακοκαιρία Elias στο πέρασμά της από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Από την έντονη βροχόπτωση αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έκλεισε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Αθηνών, στο ύψος της Αιγιάλειας αλλά και η εθνική οδός Λαμίας-Καρπενησίου. Ζημίες προκλήθηκαν και σε καλλιέργειες από το χαλάζι.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δηλαδή, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με τον δήμο, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξε χθες και την Κορινθία. Αργά το βράδυ, δόθηκε στην κυκλοφορία, το ρεύμα προς Αθήνα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, που είχε διακοπεί λόγω κατολίσθησης.

Διαβάστε ακόμη: