Το Monaco Yacht Show θεωρείται ως το κορυφαίο φεστιβάλ για κότερα στον πλανήτη. Κάθε χρόνο στα τέλη του Σεπτέμβρη μαζεύονται δεκάδες σύγχρονα και πολυτελή σκάφη στο λιμάνι του Ηρακλή στο Μονακό, όπου πραγματοποιείται η σπουδαία έκθεση yachting.

Φέτος από τις 27 ως τις 30 Σεπτεμβρίου το Monaco Yacht Show επιστρέφει για 32η φορά, με αρκετές εταιρείες να φέρουν τα νέα superyachts, προκειμένου να τα παρουσιάσουν στο ένθερμο κοινό. Εμείς μαζέψαμε τα δέκα καλύτερα σκάφη, που θα παρουσιαστούν φέτος για πρώτη φορά στην έκθεση και που σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Leona, Bilgin Yachts

Το 80μετρο Leona αποτελεί το μεγαλύτερο σκάφος της Bilgin Yachts μέχρι σήμερα. Μέσα στο λιμάνι του Μονακό θα είναι δύσκολο να μην προσέξει κανείς το συγκεκριμένο πλοίο, χάρη στο φωτεινό κόκκινο χρώμα του, το οποίο του έχει χαρίσει το παρατσούκλι “η κόκκινη σφαίρα”. Το εξωτερικό μέρος του έχει σχεδιαστεί από την Unique Yacht Design και το εσωτερικό είναι από την H2 Yacht Design. Διαθέτει την ίδια μεγάλη πισίνα και το beach club με το αδελφάκι του Tatiana, ενώ ένα άλλο χαρακτηριστικό που προκαλεί αίσθηση είναι τα δύο ελληνικά αγάλματα που διαθέτει, τα οποία είναι καλυμμένα με οπτικές ίνες που δίνουν την εντύπωση ενός νυχτερινού ουρανού γεμάτου αστέρια.

Alchemy, Rossinavi

 

Το τριώροφο Alchemy 66 μέτρων της Rossinavi κατασκευάστηκε για έναν ιδιοκτήτη με που λατρεύει τις ανέσεις. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερα από 325 τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμου χώρου στο κατάστρωμα, το οποίο διαθέτει τζακούζι, πισίνα, τραπεζαρία και πολλά ακόμη.

Anjelif, Columbus Yachts

Το 50 μέτρων Anjelif χαρακτηρίζεται από τις πολλές τεχνικές καινοτομίες του, όπως ένα σύστημα απολύμανσης επί του σκάφους για την εξάλειψη των αερομεταφερόμενων ιών και ένα ελικοδρόμιο touch-and-go στην πλώρη που μετατρέπεται σε υπαίθριο κινηματογράφο. Το τετραώροφο σκάφος που παραδόθηκε από το ιταλικό ναυπηγείο Columbus Yachts διαθέτει επίσης ένα χρυσό εξωτερικό περίβλημα από τον Marco Casali του Too Design. Στο εσωτερικό του υπάρχει γυμναστήριο, σάουνα και αίθουσες μασάζ.

Jewels, Turquoise Yachts

 

Το Jewels των 53 μέτρων της Turquoise Yachts, με το γαλάζιο χρώμα του, αναμφίβολα θα τραβήξει τα βλέμματα όπου κι αν ταξιδέψει. Το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο από το βρετανικό στούντιο H2 Yacht Design και μπορεία να φιλοξενήσει μέχρι 12 επισκέπτες. Το σκάφος μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για το μεγάλο κατάστρωμά του με πισίνα, σπα, ξαπλώστρες και μπαρ.

Grey, Tankoa

Grey, Tankoa

Το γκρι σκάφος της Tankoa Yachts έχει το πιο εύστοχο όνομα. Η μεγάλη πισίνα στο μπροστινό κατάστρωμα, σε συνδυασμό με μια μεγάλη οθόνη υπαίθριου κινηματογράφου και ενσωματωμένα ηχεία, τραβούν όλη την προσοχή. Στο σκάφος θα βρει επίσης κανείς ένα beach club με πλαϊνές θαλάσσιες βεράντες και ένα μεγάλο κατάστρωμα με δεύτερη πισίνα, τα οποία συμπληρώνουν το πακέτο του υπερπολυτελούς σκάφους των 50 μέτρων.

X-Space, Sanlorenzo

 

Το X-Space της Sanlorenzo φέρνει τη χρήση του γυαλιού στο σκάφος σε ένα νέο επίπεδο. Τεράστια παράθυρα, συρόμενα τζάμια και “γυάλινοι τοίχοι” στις καμπίνες των επισκεπτών γεμίζουν το εσωτερικό με φυσικό φως. Ένα από τα πέντε καταστρώματα του σκάφους είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη και περιλαμβάνει πολλαπλούς χώρους διαβίωσης, ένα γραφείο και μια μεγάλη κύρια σουίτα που οδηγεί απευθείας σε μια ιδιωτική βεράντα στην πλώρη.

Fancy, Nautor’s Swan

Ως το πρώτο πλοίο της σειράς 108 της Nautor Swan, το Fancy των 35 μέτρων είναι ένα από τα λίγα ιστιοπλοϊκά σκάφη που κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στο Μονακό φέτος. Περιγράφεται από το ναυπηγείο του ως “το πρώτο μιας νέας γενιάς Maxi Swan” και βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στις ναυαρχίδες Swan 98 και Swan 120.

Ace, Conrad

 

Το Ace, μήκους 44 μέτρων, που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Conrad Shipyard, είναι το μεγαλύτερο superyacht που έχει κατασκευαστεί στην Πολωνία. Το συγκεκριμένο σκάφος, το οποίο παραγγέλθηκε από έναν Ελβετό που ζήτησε ένα εσωτερικό με “ιταλική ψυχή”, φιλοξενεί 10 άτομα σε πέντε σουίτες, ενώ το πλήρωμα αποτελείται από εννέα άτομα. Πρόκειται για το πρώτο κότερο της σειράς C144S του πολωνικού ναυπηγείου.

ArtExplorer, Perini Navi

ArtExplorer, Perini Navi

Μια πλωτή γκαλερί τέχνης μήκους 47 μέτρων που ονομάζεται ArtExplorer, κάνει το ντεμπούτο της στο Μονακό φέτος. Κατασκευασμένο από την Perini Navi σε σχέδιο των ναυπηγών Axel de Beaufort και Guillaume Verdier, είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό καταμαράν αλουμινίου στον κόσμο. Μετά την πρεμιέρα του σκάφους στο Μονακό, θα πλεύσει σε όλο τον κόσμο, φιλοξενώντας καθηλωτικές εκθέσεις τέχνης που επιμελούνται σε συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου, στην προσπάθεια του Frédéric Jousset, διαχειριστή του γαλλικού μουσείου, να “εκδημοκρατίσει τις τέχνες”.

Bad Company Support, Damen

 

Το Bad Company Support των 53 μέτρων είναι το πρώτο πλοίο της σειράς σκαφών YS53 της Damen Yachting. Το σκάφος υποστήριξης που παραγγέλθηκε από τον Αμερικανό επιχειρηματία τεχνολογίας Anthony Hsieh, θα είναι το μεγαλύτερο σκάφος στον 10μελή στόλο σκαφών του, που χρησιμοποιείται για αποστολές αθλητικής αλιείας και θαλάσσια διατήρηση. Είναι γκρι, ενώ διαθέτει ένα εντυπωσιακό ροζ νέον χρώμα στο πλαϊνό μέρος του, έχει εμβέλεια 5.000 ναυτικών μιλίων, γερανό καταστρώματος 15 τόνων και κινητήρες ΙΜΟ Tier III.

Διαβάστε ακόμη: