Για σοβαρές ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ μίλησε για τις ανατιμήσεις των προϊόντων στο OPEN και υποστήριξε πως όλα είναι δικαιολογίες. «Μόνο δύο λέξεις: Αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, η οποία συνέδεσε το θέμα και με την κακοκαιρία στη Θεσσαλία και τις επιπτώσεις αυτής, για παράδειγμα το λάδι από τα 9,80 έφτασε στα 13, 29 λεπτά το κιλό, δηλαδή 35% αύξηση.

Αντίστοιχα παραδείγματα:

-Οι μπάμιες στα 7 ευρώ το κιλό

-Οι ντομάτες από 2,20 έως και 2,90

-Η φέτα από 12 στα 13,5 ευρώ το κιλό

Σημειώθηκε δε πως τα περισσότερα από τα προϊόντα που καταγράφονται ανατιμήσεις δεν παράγονται καν στη Θεσσαλία που επλήγη από την κακοκαιρία.

Επίσης στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε πως μέσα σε 2 μήνες ανέβηκε 18 λεπτά η βενζίνη και 27 λεπτά το πετρέλαιο.

Στο μεταξύ ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του market pass. Ο νέος κύκλος για το market pass είναι ο τελευταίος και τα ποσά ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, κυμαίνονται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα εφόσον η καταβολή του γίνει σε άυλη ψηφιακή κάρτα.

Για τους δικαιούχους του market pass, που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης μπορούν όμως να υποβάλουν νέα αίτηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Διαβάστε ακόμη: