«Βιώνουμε μία μεγάλη ανατροπή», υπογράμμισε ο αρχηγός του κράτους, ως προοίμιο στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τις θερινές διακοπές, που πραγματοποιείται σήμερα (24/08) στο προεδρικό μέγαρο, επικαλούμενος την πρόσφατη «σειρά σοβαρών κρίσεων», από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πληθωρισμό, έως την κλιματική κρίση και την ξηρασία.

«Η στιγμή που ζούμε, μπορεί να μοιάζει διαρθρωμένη από μία σειρά σοβαρών κρίσεων και θα μπορούσαν μερικοί να θεωρήσουν ότι η μοίρα μας είναι να διαχειριζόμαστε αιωνίως κρίσεις ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πιστεύω πως αυτό που ζούμε είναι, μάλλον, της τάξεως μίας μεγάλης ανατροπής ή αναστάτωσης», επεσήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των Υπουργών, η οποία κατ’ εξαίρεση αναμεταδόθηκε από τα Μέσα ενημέρωσης.

Τη στιγμή που, αντιμέτωποι μ’ αυτή την κατάσταση, «οι συμπατριώτες μας μπορεί να αντιδρούν με πολλή ανησυχία», ο κ. Μακρόν κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να κατονομάζουν τα πράγματα με «περίσσια σαφήνεια και χωρίς καταστροφολογίες».

«Περιμένω από την κυβέρνηση να σεβαστεί τον λόγο της, αλλά και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, έναντι του έθνους», προσέθεσε.

«Αυτό που επιθυμώ να κάνουμε μέσα στους επόμενους μήνες, είναι να επαναβεβαιώσουμε μία πολύ ισχυρή ενότητα της κυβέρνησης, των δυνάμεων της πλειοψηφίας, γύρω από μία πορεία που θα μάς επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την κυριαρχία, τη γαλλική και την ευρωπαϊκή ανεξαρτησία μας», υπογράμμισε εν συνεχεία.

Μπροστά «στην άνοδο ανελεύθερων καθεστώτων» και «την ενίσχυση των αυταρχικών», ο Πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε τους Υπουργούς να επιδεικνύουν «σοβαρότητα, αξιοπιστία» και να μην υποκύπτουν στον «πειρασμό της δημαγωγίας».

«Αποτελεί εύκολη λύση να υποσχόμαστε τα πάντα, μερικές φορές να λέμε τα πάντα και ό,τι τύχει. Ας μην υποκύπτουμε σε αυτούς τους πειρασμούς. Ανθούν σήμερα σε όλες τις Δημοκρατίες, σε έναν περίπλοκο κόσμο, που φοβίζει.

Ίσως εξακολουθεί να φαίνεται γοητευτικό, όταν κάποιος λέει ό,τι οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν, όμως, πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε και να θέτουμε το ερώτημα αν είναι αποτελεσματικό και χρήσιμο», σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, δίχως να αναφέρει συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και «ανεβάζει» τη… θερμοκρασία