Ο Εμανουέλ Μακρόν έγραψε δημόσιο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να ευχαριστήσει την Ελλάδα για τα δύο Canadair που απεστάλησαν και θα χρησιμοποιηθούν στις πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνδρομή στην προσπάθεια κατάσβεσης των πύρινων μετώπων που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, με την αποστολή δύο αεροσκαφών.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από έναν χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθες, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας» έγραψε στα ελληνικά, ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, με τους πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» με τις φλόγες. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη λόγω του ακραίου καύσωνα που «σαρώνει» τη δυτική Ευρώπη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελλάδα και Γαλλία, δίπλα – δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης»

Ο κ. Πρωθυπουργός απάντησε στο μήνυμα του Γάλλου Προέδρου, μέσω ανάρτησης, στην οποία αναφέρει:

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία, δίπλα – δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και την κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη».