«Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Αυστρία βοηθούν ή θα βοηθήσουν τη Γαλλία εντός των επόμενων ωρών, ώστε να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που μαίνονται στις νοτιοδυτικές περιοχές της επικράτειας. Τους ευχαριστώ», ανακοίνωσε σήμερα (11/08) ο κ. Μακρόν, χαιρετίζοντας την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Η δημοσίευση του Εμάνουελ Μακρόν:

Τη 16η Ιουλίου, ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης είχε γράψει δημόσιο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να ευχαριστήσει την Ελλάδα για τα δύο Canadair που απεστάλησαν και θα χρησιμοποιηθούν στις πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνδρομή στην προσπάθεια κατάσβεσης των πύρινων μετώπων που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, με την αποστολή δύο αεροσκαφών.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από έναν χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθες, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», είχε σημειώσει στα ελληνικά, ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελλάδα και Γαλλία, δίπλα – δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης»

Ο κ. Πρωθυπουργός απάντησε στο μήνυμα του Γάλλου Προέδρου, μέσω ανάρτησης, στην οποία ανέφερε:

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσηςΕλλάδα και Γαλλίαδίπλα – δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και την κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη».