To πρόσφατο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ανέδειξε για άλλη μία φορά το έλλειμμα αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και φυσικά, πώς ο Πρωθυπουργός μπορεί, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, να αξιοποιεί αυτό το έλλειμμα υπέρ του.

Στις δημοσκοπήσεις, πλέον, δεύτερος σε καταλληλότητα είναι ο Κανένας ο οποίος σαν πολιτική έννοια μεγαλώνει ακόμα περισσότερο κάθε μέρα τονίζοντας ότι και η κυβέρνηση έχει τη φθορά της από την καθημερινότητα και τις επιλογές της.

Όμως, στην Ελλάδα ποτέ κανένας πρωθυπουργός δεν έχασε εάν δεν υπήρχε κάποιος άλλος που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη.

Ο Κανένας δεν είναι πρόσωπο. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παίζουν πλέον για τη δεύτερη θέση και όπως πολύ σωστά αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές «όποιος χάσει χάνεται».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος πλέον θα δοκιμαστεί στην πραγματική πολιτική αρένα και όχι στα πρωινάδικα θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δώσει πειστική απάντηση για την εξωχώρια εταιρεία καθώς η Δικαιοσύνη θα το ψάξει πολύ.

Δεύτερον, θα πρέπει να πείσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να ηγηθεί αντιπολίτευσης.

Γι’ αυτό και έχει καταλάβει ότι μόνο αν μπει στην Βουλή μπορεί να έχει τύχη καθώς εκεί παίζεται το πραγματικό παιχνίδι της αντιπολίτευσης.

Θα προσπαθήσει να μπει στη Βουλή αλλά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο διότι θα πρέπει να κάψει Ακρίτα-Αποστολάκη και να τάξει θέση στην Πόπη Τσαπανίδου…

Τρίτον, θα πρέπει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα, να φτιάξει τα δικά του στελέχη και να βάλει στο παιχνίδι και την εσωκομματική αντιπολίτευση που τώρα φαίνεται να περιμένει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να ξανα αντιδράσει.

Από την άλλη, τη δεύτερη θέση διεκδικεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος είχε χρυσή ευκαιρία να πάει για αξιωματική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, όμως, φαίνεται το έλλειμμα ηγεσίας που υπάρχει στον πρόεδρό του.

Από τις παλινωδίες στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μέχρι την αναχρονιστική στάση του για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης διέψευσε τις προσδοκίες αρκετών στο κεντρώο κοινό.

Τα εσωκομματικά προβλήματα πλέον, έχουν φέρει μία εσωστρέφεια στο κόμμα.

Όλα ξεκίνησαν με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, συνεχίστηκαν με την Ευαγγελία Λιακούλη, τώρα με την Νάντια Γιαννακοπούλου ενώ ανύπαρκτες είναι οι σχέσεις του Ανδρουλάκη με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Το ΠΑΣΟΚ έπεσε στις δημοσκοπήσεις, απόρροια της στάσης του. Η «μη θέση» δεν μπορεί να είναι συστατικό για να κάνεις αντιπολίτευση.

Μέσα σε αυτόν τον αγώνα Κασσελάκη-Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση, υπάρχουν και δορυφόροι.

Η Νέα Αριστερά βιώνει μία ανάταση μετά την προσθήκη του Σακελλαρίδη ενώ υπάρχουν προσδοκίες για την εκλογή ενός ευρωβουλευτή.

Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου παίρνουν διαρροές από παντού, όμως, είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο ένας πρώην υπουργός χωρίς γνωστά στελέχη να πιάσει ένα 3%. Ακόμα και η δική του Χ.Κεφαλίδου τον άφησε στα κρύα του λουτρού.

Συμπερασματικά, λένε για τον Μητσοτάκη ότι έχει «γκαντεμιά» διότι τού έτυχαν πλημμύρες, πυρκαγιές, τα Τέμπη, ο κορωνοϊός, η ενεργειακή κρίση αλλά είναι πέρα για πέρα τυχερός που έχει αυτή την αντιπολίτευση.

Διαβάστε ακόμη: