Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν οριακά υψηλότερα την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν σχόλια από αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Fed, Jerome Powell.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ήταν ασταθής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και έκλεισε προσωρινά με άνοδο 0,15%. Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 2,8% καθώς τα οικιακά είδη υποχώρησαν 0,9%.

Ο FTSE 100 του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ο μόνος σημαντικός δείκτης στο πράσινο, σημειώνοντας άνοδο 0,35% καθώς οι τράπεζες και οι μετοχές εξόρυξης ανέβηκαν. Ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησαν περίπου 0,1%.

Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά στις αρχές της διαπραγμάτευσης, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για τα τελευταία σχόλια από τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell.

Η εμφάνισή του σήμερα θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το πού κατευθύνονται τα επιτόκια ή να διευκρινίσει ορισμένα σχόλια που έγιναν μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό έκλεισαν μικτά καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την αύξηση των επιτοκίων της Reserve Bank of Australia.

Διαβάστε ακόμη: