Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που εισάγει απλούστευση διαδικασιών για την έναρξη μιας σειράς οικονομικών δραστηριοτήτων. Το σχέδιο νόμου δήλωσαν ότι στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, «κατά» δήλωσαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ επιφύλαξη δήλωσε η Ελληνική Λύση.
Το νομοσχέδιο συμπληρώνει το Ν. 4442/2016 και εντάσσει σε καθεστώς απλής γνωστοποίησης μια σειρά οικονομικές δραστηριότητες. Αυτό συμβαίνει για τις περιπτώσεις που αξιολογείται ότι ενέχουν χαμηλό κίνδυνο προσβολής του δημοσίου συμφέροντος. Επίσης, απλουστεύει μια σειρά διαδικασίες, για οικονομικές δραστηριότητες. Σε αυτές, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να υπάρχει έγκριση από την αρμόδια αρχή, πριν από την έναρξη της λειτουργίας τους.
Υπό το καθεστώς της απλής γνωστοποίησης, επιχειρήσεις και επαγγελματίες απλώς ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές ότι ξεκινούν τη δραστηριότητα τους και απαλλάσσονται από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς έγκριση, στην αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο καθεστώς της γρήγορης έναρξης εντάσσονται -μεταξύ άλλων: οι σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης μεταφορέων, οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων, τα συνεργεία αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, τα πλυντήρια και λιπαντήρια οχημάτων, οι σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, οι χώροι στάθμευσης βαρέων οχημάτων.
Σε καθεστώς έγκρισης υπάγονται ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως λούνα πάρκ, τσίρκο και παγοδρόμια, επειδή για λόγους ασφάλειας απαιτείται έγκριση. Σε καθεστώς έγκρισης υπάγονται επίσης τα Κέντρα Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ, και η μίσθωση των θαλασσίων μέσων αναψυχής.
Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.