Εγκληματική οργάνωση που προέβαινε στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα δύο, που –κατά περίπτωση- κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, απείθεια, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί των όπλων του Τελωνειακού Κώδικα.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων, από την αξιοποίηση των οποίων και με παράλληλη εφαρμογή ειδικών ανακριτικών ενεργειών, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούν οίκημα στην Αγία Βαρβάρα, το οποίο λειτουργούσαν ως «κατάστημα πώλησης ναρκωτικών» σε ουσιοεξαρτημένα άτομα.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της Τρίτης, 31 Οκτωβρίου, αφού εντοπίστηκαν δύο μέλη της οργάνωσης να εισέρχονται στο οίκημα, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

ag_barbara2

Μάλιστα κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί προέβησαν σε χρήση ειδικών εργαλείων για τη διάνοιξη ενισχυμένης μεταλλικής πόρτας μεγάλου πάχους που βρισκόταν στο ισόγειο του οικήματος, καθώς μέλος της οργάνωσης χρησιμοποίησε σόμπα για να κάψει ναρκωτικές ουσίες και λοιπά αντικείμενα, που σχετίζονταν με την παράνομη δράση τους.

Από τις έρευνες στους χώρους συνελήφθησαν τα δύο μέλη της οργάνωσης καθώς και ένα ακόμη άτομο, ενώ ακολούθησε επιχείρηση σε ακόμα μία σχετιζόμενη οικία στην ίδια περιοχή, όπου συνελήφθη επιπλέον ένα άτομο.

ag_barbara

Συνολικά, από τις έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 3 συσκευασίες αλουμινόχαρτου με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 8,2 γραμμαρίων,- αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη και καπνό βάρους 1,2 γραμμαρίων,
– 3 απανθρακωμένα συμπαγή κομμάτια άγνωστης ουσίας, βάρους 185 γραμμαρίων, ένα από τα οποία είχε έντονη οσμή κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα),
– 2 τρίφτες και υλικά αυτοσχέδιων συσκευασιών,
– καμένη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ζυγαριά με ελάχιστη μονάδα μέτρησης το 1 γραμμάριο,
– καταγραφικό κλειστού κυκλώματος επιτήρησης χώρων και 5 κάμερες,
– 2 κινητά τηλέφωνα,
– κάλυκες, βολίδες και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
– πλήθος απομιμητικών προϊόντων,
– κυνηγετικό όπλο, το οποίο εξακριβώθηκε ότι ήταν κλεμμένο,
– πλήθος κυνηγετικών φυσιγγίων 12 cal,
– 65 ευρώ και σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου 3 από αυτούς παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Ανακριτή, ενώ ο έτερος στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.