Προ των πυλών για αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στην Wall Street βρίσκεται η Κινεζική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων eHi Car Services Ltd. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα η εταιρεία ενδέχεται να συγκεντρώσει περίπου $300 εκατ.

Η εταιρεία, η οποία διαγράφηκε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2019 μετά από μια συμφωνία take-private $850 εκατ, συνεργάζεται με την China International Capital Corp., την Deutsche Bank AG, την JPMorgan Chase & Co. και την UBS Group AG για την πιθανή πώληση μετοχών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Το eHi μπορεί να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα μετά τις εγκρίσης από τις ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και λεπτομέρειες όπως το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα ενδέχεται να αλλάξουν, είπαν οι ίδιες πηγές ζητώντας να μην κατονομαστούν. Οι εκπρόσωποι των CICC, Deutsche Bank, JPMorgan και UBS αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η eHi δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα σήμαινε μια σπάνια επιστροφή μιας κινεζικής εταιρείας στην κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ. Εν μέσω εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ, ορισμένες κινεζικές εταιρείες που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ, όπως η Alibaba Group Holding Ltd. και η Baidu Inc. αναζήτησαν δεύτερες εισαγωγές στο Χονγκ Κονγκ ως αντιστάθμισμα έναντι των κινδύνων διαγραφής.

Κάποιοι, άλλοι, απλώς αποφάσισαν να διαγραφούν από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

Η eHi ιδρύθηκε το 2006 και προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων και σοφέρ στην Κίνα, δραστηριοποιώντας σε περισσότερες από 500 πόλεις με περισσότερα από 80.000 οχήματα, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η εταιρεία συγκέντρωσε $120 εκατ στην IPO της στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2014.

Διαβάστε ακόμη: