Σήμερα το απόγευμα (03/07), η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησε έφοδο στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο κέντρο της Αθήνας, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.

Η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία εκτυλίχθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

«Εκτιμάται πως, σε όλο τον κόσμο, μία στις τέσσερις εγκυμοσύνες θα καταλήξει σε εθελούσιο τερματισμό, ανεξαρτήτως συνθήκης. Ένας στους οκτώ θανάτους που σχετίζονται με εγκυμοσύνες παγκοσμίως, οφείλεται σε μη ασφαλείς αμβλώσεις.

Η απόφαση της 24ης Ιουνίου είναι τιμωρητική, όχι μόνο για εκείνες που επιθυμούν την άμβλωση, αλλά για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν έχουν επιλέξει ελεύθερα και συνειδητά τη μητρότητα ή όχι.

Η επίθεση στις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι υπόθεση όλων μας. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας σε ασφαλή, δωρεάν και ελεύθερη άμβλωση είναι αδιαπραγμάτευτο.

Το δικαίωμα κάθε γυναίκας να ορίζει το σώμα της και τη σεξουαλικότητά της όπως επιθυμεί είναι ένα, ενιαίο και αδιαίρετο. Δεν έχει προϋποθέσεις, ούτε εξαιρέσεις.

Ασφαλείς, ελεύθερες και δωρεάν αμβλώσεις για όλες. Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας».