Στην εναγώνια προσπάθεια του να συντηρήσει στην επικαιρότητα το θέμα των υποκλοπών, ο Αλέξης Τσίπρας σπεκουλάρει με το νέο πυροτέχνημα του Χρ. Σπίρτζη που ανακάλυψε μετά από χρόνια ότι το κινητό του είχε δεχθεί επίθεση από κακόβουλο λογισμικό.

Βέβαια τόσο ο ίδιος ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΕΥΠ δεν διαθέτει τέτοιου είδους λογισμικό.

Όπως πάντα οι ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας βρίσκονται μπροστά από το δημόσιο που λόγω γραφειοκρατίας και άλλων παραγόντων παραμένει πίσω σε τεχνολογία.

Γνωρίζουν επίσης ότι καμία τριανταριά ιδιωτικές υπηρεσίες σε Ευρώπη και Ασία προσθέτουν υπηρεσίες παρακολούθησης με παράνομο λογισμικό.

Πελάτες τους είναι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, επιχειρηματικοί παράγοντες και απλοί ιδιώτες που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για να κάνουν παρακολουθήσεις.

Προφανώς η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες προστασίας του απορρήτου δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν εταιρείες που μπορούν να φυτεύουν παράνομο λογισμικό από έναν υπολογιστή στον Παναμά, τα Σκόπια, τη Μόσχα, την Τουρκία ή τη Σιέρα Λεόνε.

Γι΄ αυτό οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα θα πρέπει οι ίδιοι να προστατεύουν το απόρρητο των επικοινωνιών τους.

Γιατί δεν πρόκειται για επισυνδέσεις από κρατική μυστική υπηρεσία ή από την κρατική ασφάλεια, αλλά για ένα λογισμικό που μπορεί να παγιδεύσει το κινητό από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του Χρ. Σπίρτζη προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι μυστικές υπηρεσίες.

Αφήστε ήσυχη την ΕΥΠ, γιατί σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει την τουρκική απειλή έχει σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει.

Διαβάστε ακόμη: