O υπερυπολογιστής Dojo, μέσω της ταχύτερης υιοθέτησης ταξί – ρομπότ και υπηρεσιών δικτύου, μπορεί να προσθέσει στην αξία της Tesla έως και 500 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Ο Dojo μπορεί να ανοίξει «νέες αγορές», όπως έκανε η AWS για την Amazon.com Inc., έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές με επικεφαλής τον Άνταμ Τζόνας στο CNN, αναβαθμίζοντας τη μετοχή και αυξάνοντας τον στόχο τιμής σε επίπεδο 12μήνου σε 400 δολ. ανά μετοχή από 250 δολ.

Οι μετοχές της Tesla, οι οποίες έχουν ήδη υπερδιπλασιαστεί φέτος, σημείωσαν άνοδο έως και 6,1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις ΗΠΑ τη Δευτέρα. Η μετοχή ήταν σε καλό δρόμο για να προσθέσει περίπου 46 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Από την πλευρά της η Morgan Stanley είναι μία από τις βασικές συμβουλευτικές εταιρείες του Μασκ, παρέχοντες υπηρεσίες και στην εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Twitter, τώρα γνωστής πλέον X.

Ο υπερυπολογιστής, που έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων που αφορούν συστήματα εκπαίδευσης οδήγησης, μπορεί να παρέχει στην Tesla «ασύμμετρο πλεονέκτημα» σε μια δυνητική αγορά αξίας 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η επόμενη έκδοση του πλήρους συστήματος αυτοοδήγησης της Tesla, που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, και η ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας στις αρχές του 2024 είναι δύο σημαντικά ορόσημα σύμφωνα με τον Jonas.

Η Tesla αναφέρει πώς το Dojo της δίνει πλεονέκτημα στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ήδη από το 2021. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού Έλον Μασκ είπε στους επενδυτές ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο εν λόγω έργο μέχρι το τέλος του 2024.

«Όσο περισσότερο κοιτάζαμε το Dojo, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσαμε την πιθανότητα υποτιμημένης αξίας στη μετοχή», είπε ο Τζόνας.

Διαβάστε ακόμη: