Το ποσό των 31,6 εκατ. δολαρίων εισέπραξε ως απολαβές πέρυσι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger – μια αύξηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από το εισόδημά του το προηγούμενο έτος.

Το πακέτο απολαβών του Iger για το 2023 περιελάμβανε βασικό μισθό 865.385 δολάρια, έσοδα από stock awards συνολικού ύψους 16,1 εκατομμυρίων δολαρίων, 10 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από stock option, 2,1 εκατομμύρια δολάρια σε bonus και 2,48 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από άλλες παροχές.

Ο Iger είχει μια μεγάλη αύξηση στις απολαβές του το 2023, την πρώτη του πλήρη χρονιά πίσω στο τιμόνι της Disney. Το 2022, ο Iger κέρδισε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια από την Disney.

Ο Iger ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Disney από το 2005 έως το 2020, αλλά ξαναήρθε από τη συνταξιοδότηση τον Νοέμβριο του 2022 για να αντικαταστήσει τον επιλεγμένο διάδοχό του, Bob Chapek, λιγότερο από τρία χρόνια αφότου ο Chapek ανέλαβε το ρόλο του CEO της Disney.

Παρόλο που ο Chapek έφυγε από την εταιρεία ψυχαγωγίας το 2022 και πάλι κέρδισε 9,9 εκατομμύρια δολάρια συνολικά από τη Disney πέρυσι.

Παρά τον μισθό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων του Iger, η Disney αντιμετώπισε αυξανόμενες προκλήσεις τον περασμένο χρόνο, όπως μια σειρά αποτυχιών στο box office, μείωση της γραμμικής τηλεθέασης και μια ανώμαλη μετάβαση στο streaming.

Τον Νοέμβριο, η Disney είπε ότι θα μειώσει τα έξοδά της κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας στη μείωση των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε προαναγγείλει, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει την επιχείρησή της σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον μέσων.

Στην δημοσιοποίηση των κερδών του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας τον Νοέμβριο, ο Iger σημείωσε την «πρόοδο» που είχε κάνει η Disney για να βελτιώσει τις δραστηριότητές της, αλλά είπε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει.

Διαβάστε ακόμη: