Η Έλσα, η Άννα, ο Όλαφ και ο Σβεν, οι ήρωες που αγάπησαν όλα τα παιδιά έχουν ένα νέο σπίτι σε νησί της Ασίας. Το World of Frozen, το πρώτο θεματικό πάρκο της Disney αφιερωμένο στο franchise πολυμέσων «Frozen», άνοιξε στη Disneyland του Χονγκ Κονγκ στις 20 Νοεμβρίου.

Το νέο τμήμα στο θεματικό πάρκο στο νησί Lantau του Χονγκ Κονγκ ζωντανεύει το φανταστικό βασίλειο της Αρέντελ, συμπεριλαμβανομένων πολλών στοιχείων από βασικές σκηνές στις επιτυχημένες ταινίες όπως το North Mountain, το Elsa’s Ice Palace, το σιντριβάνι πάγου με νιφάδες χιονιού και ο πύργος του ρολογιού. όπου η Άννα και ο Πρίγκιπας Χανς τραγουδούν το «Love is An Open Door» στην πρώτη ταινία «Frozen».

«Το franchise «Frozen» είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της Disney και αποτελεί απόδειξη της δύναμης της μεγάλης αφήγησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Άιγκερ, στο Χονγκ Κονγκ σε εκδήλωση στις 16 Νοεμβρίου για τον εορτασμό των εγκαινίων του World of Frozen.

Οι δημιουργική ομάδα της Disney δούλεψε περισσότερα από τρία χρόνια πάνω στην ιδέα και το σχεδιασμό του νέου αξιοθέατου. Το ίδιο το franchise είναι μόλις 10 ετών, με την πρώτη ταινία “Frozen” να βγαίνει το 2013, ακολουθούμενη από το “Frozen II” το 2019, καθώς και αρκετές ταινίες μικρού μήκους και τηλεοπτικές εκπομπές. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα διπλασιάσει την επένδυσή της στα πάρκα, τις εμπειρίες και τα προϊόντα της Disney, με προγραμματισμένες δαπάνες 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με το CNN, ενώ η Disney αντιμετωπίζει προκλήσεις εσόδων αλλού, τα διεθνή θεματικά πάρκα της ευδοκιμούν, με τον Άιγκερ να λέει τον Αύγουστο ότι τα πάρκα στην Ασία τα πάνε «εξαιρετικά καλά».

Στο νέο World of Frozen στο Χονγκ Κονγκ, τα μέλη του καστ που υποδύονται την Έλσα, την Άννα και τον Κριστόφφ θα εισχωρούν στο πλήθος αλληλεπιδρώντας με καλεσμένους, μια μικρή διαφορά από άλλες χώρες όπου οι πριγκίπισσες και άλλοι χαρακτήρες είναι σε μεγάλο βαθμό διαθέσιμοι μόνο για φωτογραφίσεις.

Και αντί για προγραμματισμένες συναυλίες, ένα συγκρότημα θα περιπλανάται κατά διαστήματα σε όλο το World of Frozen παίζοντας μουσική.

Το World of Frozen του Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνει επίσης δύο παιχνίδια: Wandering Oaken’s Sliding Sleighs, ένα τρενάκι υψηλής ταχύτητας που προσφέρει στους επισκέπτες θέα στο κάστρο της Αρέντελ και το Frozen Ever After, μια βόλτα με σκάφος με τους ήρωες της ταινίας. Καθώς οι επισκέπτες επιπλέουν στο Frozen Ever After, οι χαρακτήρες τραγουδούν τραγούδια από τις ταινίες, ηχογραφημένα από τα αυθεντικά καστ της ταινίας στα αγγλικά. 

Ο Μάικλ Μοριάρτι, διευθύνων σύμβουλος της Disneyland του Χονγκ Κονγκ, αποκάλεσε το World of Frozen «το πιο καθηλωτικό αξιοθέατο που έχουμε φτιάξει ποτέ».

Πρόσθεσε ότι η απόφαση να φέρει το World of Frozen στο Χονγκ Κονγκ επηρεάστηκε από το περιφερειακό ενδιαφέρον για το franchise και τα μοναδικά φυσικά στοιχεία του νησιού Lantau, όπου βρίσκεται η Disneyland του Χονγκ Κονγκ.

Ερωτηθείς πώς η ομάδα επέλεξε ποιες σκηνές και στοιχεία να παρουσιάσει, ο Μοριάρτι είπε, «όταν σκέφτεσαι τις σκηνές που σε συνδέουν πραγματικά με την Άννα και την Έλσα και τον Κριστόφ και τον Σβεν, προσπαθήσαμε να τα αναδημιουργήσουμε».

Επιδιώκοντας μια πιο καθηλωτική εμπειρία, τα στοιχεία αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού στο World of Frozen είναι εμπνευσμένα από τη Νορβηγία, όπως ακριβώς ήταν η Αρέντελ στις ταινίες.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν την αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από το Dragestil του 19ου αιώνα στις βιτρίνες των καταστημάτων που βρίσκονται σε όλο το World of Frozen και τα στυλιζαρισμένα φυτικά μοτίβα στα ρούχα που φορούσαν τα μέλη του καστ. 

Το μενού στο World of Frozen’s Golden Crocus Inn προέρχεται επίσης από τη νορβηγική κουζίνα.

Τη νύχτα, το World of Frozen ανάβει με το «Ice Magic» της Έλσα, καθώς το Παλάτι του Πάγου, το Κάστρο Αρέντελ και το Συντριβάνι της Φιλίας φωτίζονται σε αποχρώσεις μπλε του πάγου.

Αλλά όπως παρατηρεί το CNN, το κλίμα του Χονγκ Κονγκ είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της Νορβηγίας. Οι χιονοπτώσεις είναι σχεδόν ανήκουστες και ενώ ο Νοέμβριος είναι στο τέλος του φθινοπώρου Χονγκ Κονγκ, οι μέσες θερμοκρασίες εξακολουθούν να αγγίζουν τους 24 C.

Ένα εισιτήριο για τη Disneyland του Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνει είσοδο στο World of Frozen, αν και προς τιμήν του νέου τμήματος, το πάρκο παρουσίασε μια σειρά από τέσσερα νέα σχέδια εισιτηρίων με θέμα «Frozen» που παρουσιάζουν τους χαρακτήρες Άννα, Έλσα, Κριστόφ και Όλαφ.

Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στη Disneyland του Χονγκ Κονγκ με αυτοκίνητο ή μέσω της πορτοκαλί γραμμής στο σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας MTR του Χονγκ Κονγκ. Η Disney έχει το δικό της τρένο από το σταθμό Sunny Bay του Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι καλυμμένο με αυτοκόλλητα World of Frozen για να τιμήσει τα εγκαίνια του νέου «κόσμου».

Διαβάστε ακόμη: