Περισσότερους από 4 εκατομμύρια συνδρομητές από την πλατφόρμα Disney+ έχασε κατά το α’ τρίμηνο της χρονιάς η Disney  μέσω μιας ευρύτερης προσπάθειας μείωσης του κόστους.

Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα κατάφερε να μειώσει τις απώλειές της κατά 400 εκατομμύρια δολάρια.

Η πατρίδα του Μίκυ Μάους, του Star Wars και των ταινιών της Marvel δέχεται πιέσεις να καταστήσει κερδοφόρα τη δραστηριότητα sreamıng καθώς η παραδοσιακή αγορά ταινιών και τηλεόρασης συρρικνώνεται.

Οι μεγαλύτερες απώλειες συνδρομητών προήλθαν από την υπηρεσία Hotstar στην Ασία, η οποία έχασε τα δικαιώματα ροής σε αγώνες κρίκετ Ινδίας πέρυσι. Η Disney+ έχασε επίσης περίπου 300.000 πελάτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά μετά την αύξηση των τιμών στη συνδρομή.

Η δραστηριότητα ροής της Disney μείωσε τις λειτουργικές της ζημίες στα 659 εκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε ότι η βελτιωμένη οικονομική απόδοση αντικατοπτρίζει «τις στρατηγικές αλλαγές που κάνουμε σε όλη την εταιρεία για να ευθυγραμμίσουμε εκ νέου τη Disney για διαρκή ανάπτυξη και επιτυχία». Προηγουμένως είπε ότι η Disney+ είχε φτάσει σε ένα «σημείο καμπής» και θα γίνει κερδοφόρα μέχρι το επόμενο έτος. Νωρίτερα εφέτος, ο κολοσσός ανακοίνωσε τους πρώτους φθινοπωρινούς συνδρομητές του και παράλληλα σχέδια για περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας.

Οι εξελίξεις σχετικά με τους εργαζόμενους στον κινηματογραφικό κλάδο είναι ραγδαίες. Για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια πραγματοποιήθηκε απεργία των σεναριογράφων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ. Ζητούν καλύτερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας καθώς η μετάβαση στο streaming έχει ανατρέψει την παραδοσιακή βιομηχανία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Η τελευταία απεργία των συγγραφέων ήταν το 2007. Διήρκεσε 100 ημέρες και στοίχισε στη βιομηχανία περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόσφατα η γενική οικονομική διευθύντρια της Disney, Κριστίν Μακάρθι, αρνήθηκε να σχολιάσει σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να κοστίσει η τελευταία απεργία στην εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα