Θετικά υποδέχεται η κοινή γνώμη την απόφαση για άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τη νέα  δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Οι περισσότεροι πολίτες αξιολογούν θετικά και την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα. Η αποδοχή των εμβολίων είναι υψηλή, στο 75%, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία των πολιτών για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Πάνω από τους μισούς εκτιμούν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Άνοιγμα εστίασης σε 20 μέρες θέλουν οι ειδικοί - Fimotro
Πιο αναλυτικά, ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού εκφράζει το 59% (31% ανησυχούν πολύ, 28% ανησυχούν αρκετά), το 18% δηλώνει μέτρια ανήσυχο, ενώ ένα 18% δηλώνουν λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου ανήσυχοι (10% και 8% αντίστοιχα).

Μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για τις μεταλλάξεις στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, ενώ οι λιγότερο ανήσυχοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 ετών.

 
Στο ερώτημα εάν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που υποβλήθηκε μόνο σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, το 75% απάντησε θετικά (56% σίγουρα ναι, 19% μάλλον ναι) ενώ το 22% των απαντήσεων ήταν αρνητικές (10% μάλλον όχι, 12% σίγουρα όχι).

Το 56% των πολιτών απάντησαν ότι θέλουν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, το 13% μετά από δύο με τρεις μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.

Ικανοποιημένοι από την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, δηλώνουν το 48% (25% πολύ, 23% αρκετά), το 21% δηλώνει μέτρια ικανοποιημένο, ενώ το 25% λίγο έως καθόλου (10% και 15% αντίστοιχα).

Απαγόρευση μετακινήσεων 

Απαγόρευση κυκλοφορίας : Έρχονται περιορισμοί σε χρόνο μετακινήσεων και αριθμό SMS | in.gr
Για την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό κατά το Πάσχα, το 54% την αξιολογεί την απόφαση θετικά (34% σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, 21% μάλλον σε θετική κατεύθυνση) και το 38% αρνητικά (17% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, 21% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση).

Άνοιγμα καταστημάτων 

Άνοιγμα εστίασης: Τότε θα ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια – Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων
Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αποδοχή της απόφασης για άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα καθώς το 75% εκτιμά ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση και μόλις το 16% τοποθετείται αρνητικά. Ειδικότερα, το 34% απαντά ότι η απόφαση κινείται σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, το 32% μάλλον σε θετική κατεύθυνση, το 9% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 7% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 9% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Φορολογικές ελαφρύνσεις

Σχετικά με τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων, το 55% τις υποδέχεται θετικά (26% σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, 29% μάλλον σε θετική κατεύθυνση), ενώ το 29% τις κρίνει αρνητικά (15% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, 14% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση). Ένα ποσοστό 16% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.305 ατόμων το διάστημα 23 – 25 Απριλίου 2021.
Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/dimoskopisi-skai-to-75-leei-nai-se-anoigma-estiasis-kai-sxoleion-meta-to-pasxa
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
 

Δείτε όλη την δημοσκόπηση εδω:
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 260421.pdf (skai.gr)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.