Διαφορά 10,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τη ΔΕΘ από την εταιρεία MRB και προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η ΕΛ.ΛΥΣΗ 3,7% και το ΜέΡΑ25 στο εκλογικό όριο του 3%.

H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 37,8% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

Δημοσκόπηση ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αγωνία πολιτών για Οικονομία & Τουρκία - Kορωνοϊός: 1 στους 3 δεν εμπιστεύονται τους «ειδικούς» | Pronews

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν:

ΣΥΡΙΖΑ 25,9%,
ΚΙΝΑΛ 7,7%,
ΚΚΕ 5,8%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%,
ΜέΡΑ25 3,3%

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι:

ΝΔ 34,6%,
ΣΥΡΙΖΑ 23,7%,
ΚΙΝΑΛ 7 %,
KΚΕ 5,3%,
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%,
ΜέΡΑ25 3%
Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star εξέτασε πάντως και «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της σημερινής εικόνας κυβέρνησης και κομμάτων.

Αξιολόγηση κυβέρνησης: 39,9% θετικές γνώμες, 58,2% αρνητικές

Μεταξύ αυτών η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Αξιολόγηση ΣΥΡΙΖΑ: 70% αρνητικές γνώμες

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Εξαγγελίες ΔΕΘ: Επιφυλακτικοί οι πολίτες

Επιφυλακτικοί φαίνεται πάντως να είναι οι πολίτες απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά.

Ανασχηματισμός: Στη λάθος κατεύθυνση λέει το 50%

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση»

MRB2
MRB1
MRB3