search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερό το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα όλης της δημοσκόπησης της Interview.

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερό το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr, καταγράφεται διαφορά της τάξης του 6,9% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά μειώνεται κατά 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Interview η ΝΔ λαμβάνει 32,3% (από 32,4%), ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,4% (από 25,1%), το ΠΑΣΟΚ με 10,2% (από 10,9), το ΚΚΕ με 6,1% (από 6,5%), η Ελληνική Λύση με 4,8% (από 5%), με Μέρα25 3,5% (από 3%), η Εθνική Δημιουργία με 1,5% (από 1,6%), οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,3 (από 1,2%), οι Αναποφάσιστοι είναι στο 8,1% (από 7,9%).

Interview: Ενισχύεται ο δικομματισμός τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δείχνουν μια τάση παγίωσης του ανταγωνισμού ΝΔ– ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δε σχηματιστεί κυβέρνηση και χρειαστεί και δεύτερος γύρος βουλευτικών εκλογών.

Ειδικότερα, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών το άθροισμα της δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνεται καθώς περισσότεροι ψηφοφόροι συσπειρώνονται προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία τη δεύτερη Κυριακή καταγράφει ποσοστό34,7% έναντι 32,3% του πρώτου γύρου και αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 26,7% από το 25,4% του πρώτου γύρου.

Ένας στους τρεις έχει αγοράσει προϊόντα από το «Καλάθι του νοικοκυριού»

Το «καλάθι του νοικοκυριού» μετά από τρεις εβδομάδες εφαρμογής του καθίσταται ένα μέτρο που φαίνεται να τυγχάνει της αποδοχής των καταναλωτών καθώς, 1 στους 3 έχει επωφεληθεί της πρωτοβουλίας. Συγκεκριμένα, το 35% λέει ότι έχει αγοράσει προϊόντα που ανήκουν στο καλάθι του νοικοκυριού, σε αντίθεση με το 61% που δεν έχει κάνει ακόμη χρήση.

Μικρές απώλειες για τις υποκλοπές

Το θέμα των υποκλοπών εμφανίζεται ως ένα ζήτημα με σημαντική θεσμική σημασία, χωρίς όμως να έχει την ανάλογη βαρύτητα στη διαμόρφωση της πολιτικής συνείδησης των πολιτών. Συγκεκριμένα, σχεδόν το 85% των ερωτηθέντων απαντά πως το θέμα των υποκλοπών δεν τους έχει επηρεάσει στο ποιο κόμμα θα ψηφίσει. Αντίθετα, μόλις το 12,7% δηλώνει πως θα ψήφιζε ΝΔ αλλά τώρα εξαιτίας των υποκλοπών, θα ψηφίσει κάτι άλλο.

Διαβάστε ακόμη: