Ο πέμπτος και ο έκτος γραπτός Διαγωνισμός για διορισμούς δικαστικών γραμματέων σε όλη την χώρα όλοκληρώθηκε και μετά το καλοκαίρι πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο έβδομος γραπτός Διαγωνισμός ΕΣΔΙ του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Μόνιμοι διορισμοί σε όλη την χώρα για απόφοιτους λυκείου αλλά και ΑΕΙ, ΙΕΚ
Οι διαγωνισμοί της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών αποτελούν πλέον μία από τις βασικές πύλες εισόδου για μόνιμη εργασία στις γραμματείες των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τους αποφοίτους Λυκείου, καθώς στις διαδικασίες επιλογής δικαστικών υπαλλήλων περιλαμβάνονται θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι για ένα μέρος των θέσεων δεν απαιτείται πανεπιστημιακό πτυχίο, αλλά ο προβλεπόμενος τίτλος ΔΕ και τα πρόσθετα προσόντα της εκάστοτε προκήρυξης.
Κορυφαίες θέσεις σε όλα τα δικαστήρια της χώρας μέσω διαγωνισμού
Οι θέσεις ΔΕ απευθύνονται σε υποψηφίους που διαθέτουν απολυτήριο ή πτυχίο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με όσα θα ορίζει η επίσημη προκήρυξη.
Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι οι απόφοιτοι Λυκείου μπορούν να διεκδικήσουν μόνιμη θέση δικαστικού υπαλλήλου χωρίς να χρειάζεται να είναι απόφοιτοι Νομικής ή άλλης πανεπιστημιακής σχολής.
Στον 6ο εισαγωγικό διαγωνισμό, η ΕΣΔΙ προέβλεψε ότι κάθε υποψήφιος δήλωνε μία μόνο κατηγορία συμμετοχής: ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ.
Οι ακριβείς τίτλοι σπουδών πρέπει πάντοτε να ελέγχονται στην προκήρυξη, καθώς ένα πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης ή ένας τίτλος ΙΕΚ δεν υποκαθιστά αυτομάτως το απολυτήριο που απαιτείται για κάθε θέση.
Σε ποιες πόλεις μπορεί να γίνουν οι διορισμοί;
Οι θέσεις δικαστικών υπαλλήλων μπορούν να κατανεμηθούν σε δικαστήρια και εισαγγελίες διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας.
Η ΕΣΔΙ επισημαίνει ότι στις προκηρύξεις μπορούν να περιληφθούν θέσεις σε έδρες πρωτοδικείων, παράλληλες και περιφερειακές έδρες, καθώς και σε νησιωτικούς, ορεινούς ή μικρούς ηπειρωτικούς δήμου
Όλη η ύλη έχει αναρτηθεί στο goLearn μαζί με τα Τεστ και τις λύσεις τους
Την προετοιμασία τους για τους διαγωνισμούς της ΕΣΔΙ μπορούν να ξεκινήσουν οι υποψήφιοι μέσω του proson.gr που συνεργάζεται με το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό στην Ελλάδα, το goLearn
Διαβάστε ακόμη:
- Στο στόχαστρο της Κοβέσι η ΤΕΧΑΝ για υπερτιμολογήσεις και «πολιτικό χρήμα»
- Κυβέρνηση: Ενδέχεται να δούμε διώξεις πολιτικών προσώπων μέσα στο κατακαλόκαιρο!
- ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ: Το νερό σε «ξένα» χέρια με πρόσχημα τη λειψυδρία
- Πλούσιοι Ουκρανοί τουρίστες και επενδυτές; Κι όμως, δεν είναι ανέκδοτο
- Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης 8.000 υπόχρεοι για μαύρο χρήμα και απόκρυψη πόθεν έσχες