Η Αμερινακινή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε την Τρίτη το απόγευμα ότι μια ανακοίνωση σχετικά με τα ETF bitcoin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εσφαλμένη.

«Ο λογαριασμός @SECGov X/Twitter της SEC έχει παραβιαστεί. Το μη εξουσιοδοτημένο tweet σχετικά με τα ETF του bitcoin δεν έγινε από την SEC ή το προσωπικό της», δήλωσε στο CNBC ένας εκπρόσωπος της SEC.

Η ψευδής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η SEC είχε εγκρίνει τα ETF bitcoin για διαπραγμάτευση.

Η τιμή του bitcoin εκτοξεύτηκε για λίγο μετά την αρχική δημοσίευση, αλλά στη συνέχεια έπεσε γρήγορα κάτω από τα 46.000 δολάρια.

Σε αναμονή της απόφασης αυτή την εβδομάδα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να λάβει απόφαση για τα ETF του bitcoin αυτή την εβδομάδα μετά από χρόνια αντίθεσή τους.

Περισσότεροι από δώδεκα διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν υποβάλει αιτήσεις για τη δημιουργία ενός τέτοιου ταμείου, συμπεριλαμβανομένων πολλών που υπέβαλαν ενημερωμένες δηλώσεις εγγραφής το πρωί της Τρίτης.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες, εν μέρει λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας ότι θα εγκριθούν τα λεγόμενα spot bitcoin ETF.

Τα κεφάλαια που παρακολουθούν την τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin ήδη διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι υποστηρικτές του Crypto υποστηρίζουν ότι η κυκλοφορία των κεφαλαίων spot bitcoin θα μπορούσε να φέρει έναν νέο τύπο επενδυτών σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Τα ETF είναι μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούν τακτικά οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι. Η ιδέα είναι ότι οι σύμβουλοι και οι επενδυτές που έχουν τρομάξει από τις περιπλοκές γύρω από τη φύλαξη του bitcoin θα ήταν πιο πρόθυμοι και ικανοί να αγοράσουν κρυπτογράφηση σε ένα περιτύλιγμα ETF.

Ο Πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, υπήρξε ένθερμος αντίπαλος της κρυπτογράφησης κατά τη διάρκεια της θητείας του και η επιτροπή έχει ασκήσει νομική αγωγή κατά πολλών μεγάλων ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης.

Το Bitcoin υποχώρησε μετά την παραβίαση του λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης της SEC και της ψευδούς ανάρτησης για έγκριση ETF

Η τιμή του bitcoin έπεσε αργά το απόγευμα στις συναλλαγές της Τρίτης μετά από μια ψευδή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον λογαριασμό X της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που ανέφερε ότι ο οργανισμός είχε εγκρίνει διαπραγματεύσιμα κεφάλαια σε bitcoin.

Η SEC αργότερα διέγραψε τη δημοσίευση και είπε ότι ο λογαριασμός της στο X είχε παραβιαστεί και ότι δεν είχε εγκρίνει τα ETF.

Το Bitcoin αρχικά εκτινάχθηκε έως και τα 47.901 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με το Coin Metrics, προτού υποχωρήσει ξανά.

Διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα κατά 3% στα 45.575,60 $ λίγο αργότερα.

Διαβάστε ακόμη: