Χωρίς περιορισμούς θα εμφανίζονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης οι υποψήφιοι βουλευτές ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, όπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Επικρατείας, Βασίλη Σκουρή.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα το γεγονός ότι οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

Διευκρινίζεται ότι, παραμένει σε ισχύ η αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου 2023.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με βασικό θέμα συζήτησης την διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι γενικοί γραμματείς Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, και Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.