Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας στον χθεσινό δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών ποσοστό 67,33% έναντι του απερχόμενου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 32,67%.

Εμφανώς συγκινημένος στην πρώτη του δήλωση μετά την εκλογική του νίκη, ο Στέλιος Αγγελούδης είπε: «Με συγκινήσατε πολύ. Η πόλη μας μίλησε, η όμορφη Θεσσαλονίκη μίλησε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς, αλλά και εκείνους που επέλεξαν την αποχή, είναι δική μας ευθύνη να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μας.

Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, στους εθελοντές μας, αλλά κυρίως στους υποψηφίους της ομάδας, αυτούς τους ενεργούς πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να κάνουμε αυτή την όμορφη περιπέτεια, αυτό το όμορφο ταξίδι, για την πόλη μας, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για να είμαστε σήμερα εδώ».

«Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία όλοι μαζί, για μία καλύτερη καθημερινότητα, για μεγαλύτερη φροντίδα και δράση, για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Τώρα ξεκινάμε, δεν περισσεύει κανείς, τώρα είναι η ώρα να ανταποδώσουμε στην πόλη όλα αυτά που της χρωστάμε», συνέχισε στη δήλωσή του ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Τσομάκου και έχουν 2 παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Σπούδασε νομικά και άσκησε για πολλά χρόνια δικηγορία. Έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Από τις θέσεις αυτές συνέδεσε τη δράση του με σημαντικά έργα. Τη δημιουργία δεκάδων αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το μοναδικό στην Ευρώπη αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ. Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στον χώρο που είναι σήμερα.

Διετέλεσε για δέκα χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, δημιουργώντας τους όρους της καταξίωσης του αθλήματος, ενώ από το 2001 συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Ίδρυσε και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ έλαβε μέρος ως εντεταλμένος σύμβουλος, στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Δημιούργησε το Ολυμπιακό Μουσείο, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, εντάσσοντας τη Θεσσαλονίκη στη μεγάλη διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η θητεία του στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνδέθηκε με την ανάπλαση της πρώτης προβλήτας και την είσοδο του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης στους προορισμούς του τουρισμού κρουαζιέρας.

Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι, επέστρεψε στα δικηγορικά του καθήκοντα, καθώς και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Διαβάστε ακόμη: