Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο βουλευτής Επικρατείας Παναγιώτης Δουδωνής γιόρτασαν τη νίκη του Χάρη Δούκα στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και του Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία με βρόμικο στην πλατεία Μαβίλη.

«Μια μεγάλη και καθαρή νίκη γιορτάστηκε με βρώμικο» έγραψε ο Παναγιώτης Δουδωνής στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ανεβάζοντας μία φωτογραφία του με τον Νίκο Ανδρουλάκη και με ένα «βρόμικο» στο χέρι.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων από χθες είναι ο Χάρης Δούκας, ο οποίος στηριζόταν εξ αρχής από το ΠΑΣΟΚ και στον δεύτερο γύρο έλαβε και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να αντιστρέψει το σκηνικό και παρά τις 27 μονάδες που τον χώριζαν από το νυν δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, τελικά επικράτησε με διαφορά 11 μονάδων, φτάνοντας σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές σε αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Χάρης Δούκας έφτασε στην ανατροπή, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 44.000 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 55,96% από 14,19% που είχε λάβει στον πρώτο γύρο, ενώ ο κ. Μπακογιάννης έλαβε 44,54%, χάνοντας μάλιστα πάνω από 7.000 ψήφους σε σχέση με την πρώτη κάλπη.

Διαβάστε ακόμη: