Ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία στηρίχθηκε από το ΚΚΕ, είναι για τρίτη φορά δήμαρχος της Πάτρας μετά τον χθεσινό δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,69%.

«Ο πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του, το μέλλον των παιδιών μας, την πόλη μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Πελετίδης.

Κώστας Πελετίδης: Ποιος είναι ο δήμαρχος της Πάτρας που εκλέχθηκε για τρίτη φορά

Ο Κώστας Πελετίδης γεννήθηκε το 1953 στο Ρυάκιο Κοζάνης, σπούδασε ιατρική και ειδικεύτηκε στην καρδιολογία. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Η Πάτρα είναι η πόλη που επέλεξε να ζήσει, να ασκήσει το λειτούργημά του και να δραστηριοποιηθεί πολιτικά και κοινωνικά.

Συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, σύμφωνα με το βιογραφικό του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου.

Έχει διατελέσει πρόεδρος των αγροτικών ιατρών του νομού Πέλλας, μέλος της τριμελούς επιτροπής ιατρών του Γ.Ν. Άγιος Ανδρέας.

Στη συνέχεια ήταν μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Ιατρών του Ι.Κ.Α και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ήταν μέλος και στη συνέχεια Πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων καθώς και μέλος του Δ.Σ του Φάρου Ποντίων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας συμμετέχει ανελλειπώς από το 1999 όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Κοσιώνη – Πάτρα Μπροστά Ενωμένη. Στις εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το 2014 εκλέχθηκε δήμαρχος Πατρέων με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Επανεκλέχθηκε δήμαρχος στις εκλογές του 2019 με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Διαβάστε ακόμη: