Σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ρίχνει την αυλαία της η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης στις 20:00 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» θα παρουσιάσει τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και τα μέτρα για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αΔΕΘ 202πέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 σήμερα θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ – Helexpo και στις 11:00 θα περιηγηθεί σε περίπτερα της Έκθεσης, ενώ αύριο Κυριακή στη μία μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σήμερα.

O ίδιος ο πρωθυπουργός έριξε τον πήχη των προσδοκιών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μέτρα στήριξης ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς αναμένονται σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό, αλλά και το σχέδιο της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση.

Η αποκλιμάκωση της τιμής της αμόλυβδης οδηγεί το οικονομικό επιτελείο στην απόφαση να εξαιρέσει από το πακέτο μέτρων στήριξης το fuel pass 3 καθώς κρίνεται ότι ο σχετικός δημοσιονομικός χώρος πρέπει να διατεθεί σε άλλους τομείς όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Το «πακέτο» της ΔΕΘ αναμένεται να περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

-Επίδομα θέρμανσης με διευρυμένα κριτήρια

-Επιδότηση στους λογαριασμούς του φυσικού αέριου, οι τιμές του οποίου βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν 700.000 νοικοκυριά)

-Τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους

-Αύξηση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (η τρίτη κατά σειρά)

-Αύξηση των συντάξεων

-Μείωση κατά το ήμισυ του τέλους επιτηδεύματος

– Ρυθμίσεις για χρέη

– Νέα στεγαστική πολιτική με έμφαση στα νέα ζευγάρια

– Επιταγή ακρίβειας υψους 200 ευρώ τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες

Η ΔΕΘ επέστρεψε και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

«Η ΔΕΘ επέστρεψε, η πόλη γιορτάζει ξανά», έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, καθώς είναι η πρώτη Έκθεση σε πλήρη λειτουργία μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Συμμετέχουν 1.500 εκθέτες, οι εκθεσιακοί χώροι είναι sold out και στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει μία από τις καλύτερες ΔΕΘ της δεκαετίας.

Στην 86η ΔΕΘ, τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η αντιπροσωπεία της οποίας αποτελείται από 400 άτομα και 65 πολύ σημαντικές επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με αιχμή τους κλάδους διαχείρισης επενδύσεων, ενέργειας, τροφίμων-ποτών, άμυνας, διαστημικής τεχνολογίας, τουρισμού, ναυτιλιακών, real-estate κα. Της αποστολής των ΗΑΕ ηγείται ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Abdulla bin Touq Al Marri.

ΔΕΘ 2022: Όλα όσα πρέπει για να ξέρετε – Που θα πάτε -Τι θα δείτε φέτος- Sold out όλα τα περίπτερα

Εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετέχουν και άλλες 18 χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Γεωργία, Ρουμανία, Ινδία, Νεπάλ και Αίγυπτος.

Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα και το Thessaloniki Helexpo Forum με θεματικά πάνελ συζητήσεων για μεγάλα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα. Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ θα παρουσιαστεί κι ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Έκθεση από τη ΔΕΘ – HELEXPO και την ΚΕΔΕ για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η 86η ΔΕΘ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές 16.00 – 22.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00 – 22.00.

Διαβάστε ακόμη: