Η ΔΕΘ – HELEXPO διοργανώνει ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό θέαμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Δίκτυο Πόλεων, με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Περίπτερο 6 του Εκθεσιακού Κέντρου, Οδός Εγνατίας 154 (Περίπτερο των Εθνών), από τις 10/09 – 18/09.

«Οι ώρες επισκέψεων για το κοινό είναι από τις 16:00 έως τις 22:00 κατά τις καθημερινές και από τις 10:00 μέχρι τις 22:00, τα Σαββατοκύριακα.

Αυτή η ψηφιακή έκθεση, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό και συγκινητικό θέαμα στον επισκέπτη μέσω μίας δεκαπεντάλεπτης “διηγηματικής” διαδρομής, που θα παρουσιάζει την Ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τη διαδρομή τους μέχρι τον τελικό ξεριζωμό, 100 χρόνια νωρίτερα. Προσθέτως, πλούσιο αρχειακό υλικό, βίντεο και λογοτεχνικά κείμενα θα είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες.

Η κεντρική ιδέα του θεάματος ταξιδεύει τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, υποστηρίζοντας το αφήγημα της “επιτυχίας” των βίαια ξεκληρισμένων από τις πατρογονικές τους εστίες, που μεγαλούργησαν κι ανέστησαν την “καινούργια πατρίδα” και όχι του θρήνου για τις “αλησμόνητες” πατρίδες», ανέφερε η ΚΕΔΕ, σε επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Μητροπολίτης Δωδώνης: Όταν έδινε συνέντευξη στο Penthouse και έλεγε «ναι» στο προγαμιαίο σεξ

Απόκάλυψη: Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση Τσουβάλα – Γιατί κόπηκε τελικά ο Αν. Δασκαλάκης, που υπέστη δεύτερη σερί ήττα και επελέγη ο Μιχ. Καραμαλάκης για νέος Γ.Γ. του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ο Σπύρος Λάτσης, διά μέσω της Μελίνας Παΐζη, βάζει πόδι ακόμη πιο προσωπικά στη Διοίκηση της Lamda Development