Μαθαίνω ότι, δύο πολιτικές παρεμβάσεις υψηλού επιπέδου, που πραγματοποιήθηκαν μετά από την απολύτως θετική έκβαση των πραγμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητες από το Μαξίμου, προκαλώντας απογοήτευση και σκεπτικισμό!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις, τόσο η ομιλία του Κώστα Καραμανλή (ή Βούδα της Ραφήνας) με σοβαρότατες αιχμές για την εξωτερική πολιτική και τα Ελληνοτουρκικά, στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την δημοσίευση βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, όσο και η συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας και πρώην Υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, προκάλεσαν έναν σκεπτικισμό τόσο στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού όσο και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν περίμενε τέτοια κριτική προσέγγιση αμέσως μετά από μια ιστορική συνάντηση με τον Ερντογάν που κατά κοινή ομολογία κρίνεται ως απολύτως θετική για τα εθνικά συμφέροντα και την έκβαση των Ελληνοτουρκικών!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο αυτές παρεμβάσεις των εκφραστών της «γνήσιας», ορθόδοξης και παραδοσιακής Δεξιάς της ΝΔ, δεν έτυχαν ιδιαίτερης αναπαραγωγής κυρίως από τα τηλεοπτικά κανάλια, με εξαίρεση το Open του Ιβάν Σαββίδη που πρόβαλε την ομιλία Καραμανλή στην Αλεξανδρούπολη!

Διαβάστε ακόμη: