Πρόκειται για την εμβληματική φανέλα του θρύλου του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ, η οποία πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s τον επόμενο μήνα. Η φανέλα φορέθηκε 25 φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν 2007-2008 -τη χρονιά που αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της κανονικής περιόδου- και αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 5 και 7 εκατομμυρίων δολαρίων στη διαδικτυακή δημοπρασία.

Είναι επίσης η φανέλα που ο Μπράιαντ φόρεσε στις 23 Απριλίου του 2008, όπου απαθανατίστηκε από φωτογράφους να πανηγυρίζει ένα σουτ τριών πόντων εναντίον των Ντένβερ Νάγκετς, κρατώντας τη φανέλα και ουρλιάζοντας κραυγή νίκης -σε αυτό το ματς απέναντι ο Κόμπι είχε πετύχει 49 πόντους και είχε πάρει 11 ριμπάουντ. Πρόκειται για μία εικόνα που έγινε συνώνυμη με τον Black Mamba και αναπαράχθηκε σε τοίχους σε όλο τον κόσμο από καλλιτέχνες του δρόμου, ειδικά στο Λος Άντζελες.

Ο οίκος Sotheby’s πουλάει επίσης τη φανέλα του ΛεΜπρόν Τζέιμς από τους τελικούς του ΝΒΑ το 2013 -οι Λος Άντζελες Λέικερς επικράτησαν των Μαϊάμι Χιτ-, η οποία αναμένεται να φτάσει τα 3 έως 5 εκατομμύρια δολάρια.

Η φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ θα εκτεθεί στη Νέα Υόρκη από την 1η Φεβρουαρίου και αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης διαδικτυακής πώλησης συλλεκτικών αθλητικών ειδών από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου.