search

LIFESTYLE

Daily Mail: Panettone με υπογραφή Gucci, Prada και Dolce & Gabbana

Ξεχάστε τα κοσμήματα, τα ρούχα υψηλής ραπτικής και τις πολυτελείς τσάντες. Το φετινό must-have εορταστικό αξεσουάρ – εάν θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς έτσι, είναι ένα panettone και μάλιστα από διάσημους οίκους.

Panettone με υπογραφή Gucci

Ξεχάστε τα κοσμήματα, τα ρούχα υψηλής ραπτικής και τις πολυτελείς τσάντες. Το φετινό must-have εορταστικό αξεσουάρ – εάν θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς έτσι, είναι ένα panettone και μάλιστα από διάσημους οίκους.

Το γλυκό, γεμάτο φρούτα ιταλικό ψωμί, βασικό χριστουγεννιάτικο προϊόν από το 1495, έχει αλλάξει τη μόδα χάρη στις συνεργασίες μεταξύ κορυφαίων οίκων μόδας και πολυτελών αρτοποιείων.

Σχεδιαστές όπως οι Gucci, Dolce & Gabbana και Prada, προσφέρουν τις δικές τους σοκ εκδοχές του panettone αυτά τα Χριστούγεννα και τα οποία αποτελούνται από πλούσια αρωματισμένο ψωμί τύπου μπριός με πλούσια διακόσμηση, το οποίο παρουσιάζεται σε συλλεκτικό κουτί ή συσκευασία δώρου.

Φτιαγμένο με τα καλύτερα υλικά – συμπεριλαμβανομένου σαφράν που κοστίζει 8.500 λίρες το κιλό, φύλλα χρυσού 18 καρατίων και ακόμη και βρώσιμα κοσμήματα – μιλάμε για ένα γιορτινό φαγητό με μια σούπερ στιλάτη πινελιά.

Σχεδιασμένο για να αποτελέσει το επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σας και να το απολαύσετε με ένα ποτήρι εκλεκτής σαμπάνιας, θα αποτελούσε το ιδανικό δώρο για την fashionista φίλη σας. Ο Νάιτζελ Ράιτ του The Panettone Store, ενός βρετανικού διαδικτυακού λιανοπωλητή πολυτελών panettone, λέει: «Είναι ένας τρόπος να δείξετε ότι έχετε γούστο και στυλ και ότι εκτιμάτε πολύ τον παραλήπτη».

Είναι όμως τόσο νόστιμα όσο αναμφίβολα δείχνουν; Η Daily Mail έψαξε, δοκίμασε και βαθμολόγησε τα καλύτερα panettone διάσημων οίκων.

Panettone Dolce & Gabbana

Fiasconaro x Dolce & Gabbana Sicilian Hazelnut Panettone, 1 κιλό (59,95 λίρες)

Οι Ιταλοί σχεδιαστές Dolce & Gabbana συνεργάστηκαν με την Fiasconaro, έναν παραδοσιακό αρτοποιό από τη Σικελία, για να φτιάξουν μια σειρά από panettone.

Το προϊόν διατίθεται σε ένα υπέροχο ροζ κουτί, ζωγραφισμένο από Σικελούς καλλιτέχνες. Στο εσωτερικό του, δεν υπάρχει μόνο ένα panettone με φουντούκια – αλλά και ένα βάζο με «κρέμα μάννα» – ένα άλειμμα που παρασκευάζεται από το φυτό τέφρα ή φράξινος – και ένα χρυσό μαχαίρι για να το αλείψετε στο panettone.

Δοκιμή γεύσης: Το panettone είναι μαλακό και βουτυρένιο και διαλύεται στα χέρια. Το άλειμμα μάννα, έχει γεύση μελιού και το κάνει πολύ γλυκό, αλλά εάν το εξαιρέσεις το ίδιο το ψωμί είναι ένας θρίαμβος.
Βαθμολογία: Το απόλυτο φαγητό της μόδας: 5/5

Panettone Gucci

Gucci Osteria Special Panettone 2022, 1 κιλό (80 ευρώ)
Από το δικό του εστιατόριο της Gucci, το Osteria, με επικεφαλής τον βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin σεφ Massimo Bottura, αυτό το panettone είναι ένα από τα τρία τέτοια εορταστικά προϊόντα και το ακριβότερο που κυκλοφορεί. Υπάρχει επίσης μια έκδοση μαμούθ των 2 κιλών για 160 λίρες.

Λεπτομέρειες: Ο φρεσκοκομμένος καφές είναι το μυστικό συστατικό σε αυτό το υπερ-σικ panettone. Ψήνεται με κομματάκια μαύρης σοκολάτας και αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια πανάλαφρη ζύμη. Η συσκευασία δώρου περιλαμβάνει ένα μαύρο και κίτρινο κουτί με το σχέδιο «κακό μάτι» της Gucci.

Δοκιμή γεύσης: Ελαφρύ σαν πούπουλο, με ευχάριστη γεύση καφέ – δαγκώνοντάς το είναι σαν να τρως τιραμισού. Τα κομματάκια σοκολάτας είναι πικρά και όχι γλυκά, εάν σκέφτεστε τις θερμίδες.
Βαθμολογία: Αξίζει τον κόπο (4/5)

Panettone Prada

Classic Marchesi 1824 Panettone, 1 κιλό (42 λίρες)
Αυτό το παλιομοδίτικο panettone προέρχεται από την Pasticceria Marchesi, το ιστορικό μιλανέζικο ζαχαροπλαστείο που ανήκει εν μέρει στον όμιλο Prada και άνοιξε στο Λονδίνο το 2019. Η εορταστική του σειρά περιλαμβάνει επίσης ένα panettone 3 κιλών αξίας 700 λιρών διακοσμημένο με βρώσιμα χρυσά άλογα.

Λεπτομέρειες: Το panettone της Prada είναι φτιαγμένο με προζύμι, το οποίο, όπως λένε, δίνει στο ψωμί μια «εκλεπτυσμένη κομψότητα». Η απογοήτευση είναι πως δεν συνοδεύεται από συσκευασία δώρου – θα πρέπει να πληρώσετε άλλες 170 λίρες γι’ αυτό (ή 445 ευρώ εάν θέλετε το πράσινο βελούδινο κουτί).

Δοκιμασία γεύσης: Εάν λατρεύετε το προζύμι, τότε θα ενθουσιαστείτε με αυτό το panettone. Η κρούστα είναι χρυσαφένια και το εσωτερικό του είναι ανάλαφρο με βουτυράτη ζύμη, γεμάτη με χοντροκομμένα φρούτα.
Βαθμολογία: Νόστιμο, αλλά λίγο απλό (4/5)

Panettone Dolce & Gabbana με σαφράν

Fiasconaro x Dolce & Gabbana Panettone με εσπεριδοειδή και σαφράν, 1 κιλό (46,5 λίρες)

Αυτό το best seller panettone με γεύση εσπεροδοειδών και σαφράν είναι για τους παραδοσιακούς που θέλουν όμως μια διακριτική ανατροπή. Ο ίδιος ο Domenico Gabbana σχεδίασε το κουτί περιορισμένης έκδοσης.

Λεπτομέρειες: Με διάσπαρτα κομμάτια ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, λεμονιού και μανταρινιού και αρωματισμένο με εξωτικό σαφράν, αυτό είναι ένα κομμάτι της ηλιόλουστης Σικελίας. Το μεγάλο, στρογγυλό κουτάκι θα μπορούσε να αποτελέσει μια τέλεια καπελιέρα (εάν φυσικά έχετε τέτοια καπέλα).
Δοκιμή γεύσης: Είναι ελαφρύ και αέρινο, αλλά υπάρχει τόσο πολλή φλούδα, που νιώθεις σαν να τρως από ένα βάζο μαρμελάδα – κορυφαίας ποιότητας, φυσικά, η οποία όμως είναι κολλώδης στο στόμα.
Βαθμολογία: Ίσως πολύ φρουτώδες για κάποιους (3/5)

Διαβάστε ακόμη: