Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρεται στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα καθώς και την μητέρα τους, την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη κατηγορούμενη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Το δημοσίευμα της Daily Mail για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα της Daily Mail για Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει: «Μια 33χρονη μητέρα στην Ελλάδα απεικονίζεται να χαμογελά δίπλα στην ανάπηρη κόρη της στην τελευταία φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν της δώσει μια θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της μετά από εξέταση του μυϊκού της ιστού που αποκάλυψε την παρουσία του αναισθητικού φαρμάκου, το οποίο δεν είχε χορηγηθεί από γιατρούς.

Η Τζωρτζίνα, η οποία υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις τον Απρίλιο του 2021, που την άφησαν τετραπληγική – πέθανε τον Ιανουάριο αφού πέρασε οκτώ μήνες στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν αργότερα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μόνη της με την κόρη της τις στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου της.

Daily Mail για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ελληνίδα μάνα ποζάρει δίπλα στο παιδί της πριν το σκοτώσει»

Η Πισπιρίγκου, πλαισιωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ και φορώντας χειροπέδες και προστατευτικό γιλέκο, εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα για την απαγγελία κατηγοριών μπροστά σε πλήθος θεατών και δημοσιογράφων.

Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της κόρης της και έχει φυλακιστεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Κορυδαλλού στην Αθήνα μέχρι την ημερομηνία της δίκης της, η οποία δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί. Η ίδια έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα», αναφέρει το δημοσίευμα των Βρετανών οι οποίοι παρουσιάζουν αρκετές φωτογραφίες της 33χρονης κατηγορούμενης, αλλά και των παιδιών της.

Στη συνέχεια, το βρετανικό ΜΜΕ φιλοξενεί και κάποιες δηλώσεις του Γρηγόρη Λέοντα ο οποίος λέει «δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. ‘Είχαμε δύο αρχικές εκθέσεις (όταν πέθαναν τα παιδιά) που δείχνουν την παθολογική αιτία θανάτου. Η πρώτη δείχνει ηπατική ανεπάρκεια και η δεύτερη καρδιακή δυσπλασία στην αορτή καθώς και πνευμονική εμβολή».

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Πού εστιάζουν τώρα οι έρευνες

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και για πιθανή εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση γνωρίζουν πως η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει μιλήσει ακόμα «ανοιχτά» για τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη επειδή ίσως αυτά που θα πει να τον ενοχοποιήσουν και στη συνέχεια να ενοχοποιήσουν περαιτέρω και την ίδια.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει, στο μεταξύ, ένα κοινό εύρημα στη Μαλένα και στην Ίριδα.

Πρόκειται για αλλοιώσεις στο ήπαρ οι οποίες διαπιστώθηκαν και στα δύο αδερφάκια. Το κοινό εύρημα στις ιστοπαθολογικές εξετάσεις για αλλοιώσεις στο συκώτι και των δύο παιδιών θα ερευνήσουν εξιδεικευμένοι πραγματογνωμόνες. Πρέπει να βρεθεί το αίτιο αυτών των ευρημάτων. Πώς δημιουργήθηκε το πνευμονικό οίδημα και η ηπατική διαταραχή στην Τζωρτζίνα και πως στη Μαλένα.

Έμπειροι επιστήμονες εκτιμούν ότι η εκφύλιση αυτή που μοιάζει με κυτταρικό θάνατο στην Τζωρτζίνα προκλήθηκε από τη δηλητηρίαση του οργανισμού της από την κεταμίνη.

Ερωτηματικά όμως προκαλεί το εύρημα αυτό στην περίπτωση της Μαλένας για αυτό και θα επανεξεταστεί. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει τότε δεν είχαν εντοπίσει την ύπαρξη κάποιας τοξικής ουσίας. Οι πραγματογνώμονες όμως αναμένεται να επανεξετάσουν βιολογικά υγρά και ιστούς της μικρής Μαλένας προκειμένου να διερευνήσουν την αιτία του εκφυλισμού των ηπατικών κυττάρων.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τα 55 δραματικά λεπτά της ανάνηψης της Τζωρτζίνας

Τέσσερις γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας κατέθεσαν σήμερα το πρωί ενώπιον της 18ης ανακρίτριας για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας που τελέστηκε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Για τα 55 δραματικά λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021 κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια στην 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας, ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος.

«Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο», είπε χαρακτηρίζοντας «ορισμό της τραγωδίας» την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», είπε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος.

Όσο για τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα ο κ. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος και η Ρούλα αμίλητη χωρίς ωστόσο – παρά τις επίμονες ερωτήσεις- να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Επίσης, κατέθεσαν ακόμη δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.

Τo Ωνάσειο διαψεύδει τον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, υποστήριξε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην μικρή κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

«Μέσα στη ΜΕΘ του Ωνασείου τής είχε χορηγηθεί κεταμίνη για ανάγκη θεραπείας και νοσηλείας» είπε ο Όθων Παπαδόπουλος, επικαλούμενος μαρτυρία νοσηλεύτριας που έχει στη διάθεσή του, κρίνοντας πως αυτή «θέτει σε αμφιβολία την τοξικολογική που έχει γίνει».

Το Ωνάσειο εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης».

Η ανακοίνωση του Ωνασείου

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.