Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Το πρωί του Σαββάτου στις 6:52 και έπειτα από εντολή ανακρίτριας, οι αρχές προχώρησαν στο άνοιγμα του τάφου της Τζωρτζίνας, στο κοιμητήριο των Συχαινών στην Πάτρα.

Το τάμπλετ θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται στο περιεχόμενο του τάμπλετ με το οποίο θάφτηκε με την 9χρονη Τζωρτζίνα.  Στόχος είναι μέσα από έρευνα να βρεθούν στοιχεία που θα βοηθήσουν να πέσει φως στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο.

Να σημειωθεί ότι το tablet αφού ανασχεθεί, θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA από το κοιμητήριο Συχαινών, έγινε τρισάγιο με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ιατροδικαστή και συγγενών.

Δεν προκύπτει γονιδιακό πρόβλημα στους γονείς των τριών παιδιών

Η διαδρομή της κεταμίνης

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στην τηλεόραση του «MEGA» σχετικά με την πολυσυζητημένη υπόθεση στην Πάτρα. Ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο προφίλ του ζευγαριού αλλά και στην τοξική ουσία «κεταμίνη» που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης.

«Δεν περιμέναμε τον κ. Δασκαλάκη για να μας πει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι χειριστική, το είχαμε καταλάβει από την πρώτη στιγμή. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποφυλακιστεί, αν κάνει αίτημα απλά θα έχει μια αρνητική απόφαση στο φάκελό της. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται για να δούμε τι έχει γίνει με τα άλλα δύο παιδιά. Διερευνάται και η υπόθεση της σπιτονοικοκυράς. Ό,τι έχει ακουστεί ερευνάται για να δούμε τι έχει γίνει. Οι έρευνες είναι μυστικές, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δε θα τραβήξουν πολύ», είπε.

«Είναι ένα κλειστό θέμα η πορεία της κεταμίνης. Αυτά που έχουμε δηλώσει μέχρι στιγμής στο φάκελο έχουν όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Από το τάμπλετ έχουμε να πάρουμε συμπληρωματικά στοιχεία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, τόνισε ότι «η διαδρομή της κεταμίνης μάλλον θα οδηγήσει σε πιθανές συνέργειες», ενώ δεν απέκλεισε σύντομα να έχουμε ποινικές εξελίξεις

«Μέσα στην εβδομάδα είχαμε την κατάθεση στην ανακρίτρια του συζύγου, αλλά και του διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων, ο οποίος ήταν συντετριμμένος για την απώλεια της Τζωρτζίνας. Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικές καταθέσεις και οι δύο. Νομίζω ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ σημαντικές. Φαίνεται ότι υπάρχουν ευρήματα και για το θάνατο της Ίριδας. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, και, δυστυχώς, φαίνεται πως θα έχουμε και ποινικές εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μια μακρά διαδικασία. Η ανάκριση προχωράει», ανέφερε.

Πάτρα: Πιθανή η εκταφή της Τζωρτζίνας - Που στρέφονται οι αστυνομικές αρχές

Μάνος Δασκαλάκης: «Ας με αφήσουν στο κελί μισή ώρα και ας πάω φυλακή»

Ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη λίγη ώρα αφότου βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Ο Μάνος Δασκαλάκης στη συνέντευξη του εμφανίστηκε ψύχραιμος και αναφέρθηκε στην εν διαστάσει πλέον σύζυγό του, αλλά και στις κατηγορίες εις βάρος της για τη δολοφονία της πρώτης κόρης τους.

Στο πρώτο μέρος της συνομιλίας του με την δημοσιογράφο αναφέρθηκε γενικά στη σχέση του με την μητέρα των παιδιών του. Η γνωριμία με τη μητέρα των παιδιών του, η πρώτη εγκυμοσύνη και η απόπειρα αυτοκτονίας. «Γ… τον έρωτα. Τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω; Για ποιον έρωτα μιλάμε;» ήταν μια από τις φράσεις του.

Στην συνέχεια, ο Μάνος Δασκαλάκης θέλησε να δώσει απαντήσεις για τα όσα του καταλογίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και για τις υπόνοιες που η ίδια άφηνε να εννοηθούν μιλώντας τότε στην Αγγελική Νικολούλη. Ο ίδιος αρνήθηκε τα περί παράλληλης σχέσης, ενώ αποκάλυψε πως εκείνος τώρα έμαθε ότι η γυναίκα του είχε πληρώσει μπράβο για να τον βλάψει. Ζήτησε δε, συγνώμη γιατί «Έπρεπε να είχα καταλάβει, αλλά και πάλι δεν υπήρχε κανένα σημάδι».

Επιπλέον, απάντησε στη δημοσιογράφο για την κεταμίνη και τη σχέση του με τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο πατέρας του. Αναφέρθηκε ακόμη στα όσα λέγονται για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας, το σημείωμα της κόρης του, αλλά και τη ζωγραφιά με τα τρία αγγελάκια, με την ψυχολόγο Ναταλί Βέλτση να δίνει τη δική της αξιολόγηση για το πώς είδε τον σύζυγο της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφέροντας μεταξύ άλλων «Λες και έχουν βλάβη σε αυτή την οικογένεια και δεν κλαίει κανείς».

Μάνος Δασκαλάκης: Τρεις ώρες έμεινε στην ανακρίτρια

Μάνος Δασκαλάκης: «Θα σταθώ απέναντι στην Ρούλα Πισπιρίγκου»

Ο πατέρας αναφέρθηκε και στην Ίριδα, το μωρό της οικογένειας που πέθανε δεύτερο στη σειρά. Φαίνεται πως το παιδί αυτό «γεννήθηκε για την Τζωρτζίνα» και πρόσθεσε ότι εκείνος ήταν αρνητικός. Εμφανίστηκε κατηγορηματικός και ως προς τη στάση του απέναντι στη σύζυγό του.

«Εάν μου ζητούσε να πάω να την επισκεφτώ στις φυλακές, δεν πρόκειται να πήγαινα για κανένα λόγο», πρόσθεσε.

Τέλος, κράτησε για το πέμπτο μέρος της ξεκάθαρη στάση απέναντι στην εν διαστάσει σύζυγό του, απείλησε πως θα τη σκοτώσει εάν επαληθευτούν οι κατηγορίες, ενώ αναφέρθηκε και σε έναν ανατριχιαστικό οιωνό.

«Θα προσπαθήσω να μάθω την αλήθεια και για άλλα μου δύο παιδιά. Αν είχε βγει από την πρώτη ιατροδικαστική της Μαλένας τότε που έπρεπε δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Θα σταθώ απέναντί της. Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την είχα σκοτώσει, δε θα φτάναμε μέχρι εδώ, ούτε μέχρι τη σύλληψη. Μιλάμε για τα παιδιά μου, ποιος πατέρας θα άφηνε τα παιδιά του έτσι; Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί της. Θα τη σκοτώσω και ας μπω εγώ φυλακή μετά. Θέλω να αποδειχτεί μέχρι τέλους η αλήθεια αλλά να αποδειχτεί», τόνισε.

«Την Τζωρτζίνα την είδα δύο ημέρες πριν τη σύλληψη της Ρούλας στον ύπνο μου. Ήταν ζωντανή αυτή και η Ρούλα νεκρή, κάτι μου είπε αλλά δεν το θυμάμαι. Η Τζωρτζίνα έδειξε τη δικαίωση και για τα αδελφάκια της. Την ευχαριστώ γι’ αυτό και επειδή βοήθησε να φανεί η αλήθεια για όλα. Έχω πει πως θα προτιμούσα να έφευγα εγώ και να γύρναγαν πίσω τα παιδιά μου. Ήταν τόσο δυνατό παιδί που σίγουρα προστατεύει τα άλλα δύο», κατέληξε.

Πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τις κατηγορίες του Μάνου

Αινιγματική φαίνεται να είναι η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά το «κατηγορώ» του Μάνου Δασκαλάκη, σχετικά με τα όσα είπε το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και στην Αγγελική Νικολούλη στο MEGA.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στο MEGA για το πώς αντέδρασε η 33χρονη κατηγορούμενη.

«Αυτό που απασχολεί τη Ρούλα είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζει και ποιος χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί και αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε για τον Δασκαλάκη», είπε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε ειλικρινής την περιγραφή του Δασκαλάκη για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Είναι ειλικρινής περιγραφή γιατί είναι όμοια και με περιγραφές που έχει δώσει σε προγενέστερο χρόνο αλλά με περιγραφές που έχει δώσει ο ευρύτερος κοινωνικός κύκλος. Πράγματι, παρουσιάζεται από πολλές διαφορετικές πλευρές από αυτόπτες μάρτυρες ως μία στοργική και σε κάποια σημεία υπερπροστατευτική μητέρα. Είναι ειλικρινές αυτό που λέει πως ήταν ιδανική στον ρόλο», δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος σχετικά με τα όσα περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πελάτισσά του, δεν αντέδρασε στα όσα είπε.

https://www.youtube.com/watch?v=24VbxPNSVZs&ab_channel=%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%94%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7

Αναφορικά με τις περιγραφές του Μάνου Δασκαλάκη για τη σχέση του ζευγαριού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι ίδιες με αυτές που έχει δώσει η κατηγορούμενη.

Στη συνέχεια ανέφερε πως εάν στραφούμε στο γεγονός πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε κακό στα τρία της παιδιά προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον του συζύγου της, «έχουμε ένα πρώτο περιστατικό με τη Μαλένα, το οποίο από παντού περιγράφεται πως έρχεται σε ένα χρόνο που το ζευγάρι είναι καλά».

«Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο που το λέει η ίδια και επιβεβαιώνει και ο σύζυγος ότι κατά το χρόνο που έχουμε τα συμβάντα με τη μικρή Μαλένα, δεν υπάρχει πρόβλημα στο ζευγάρι. Οπότε δεν υπάρχει κίνητρο να προσπαθήσει να επιδιώξει να είναι διαρκώς με τον σύζυγο», ανέφερε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά τη σίτιση της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε πως λόγω κακής ψυχολογίας η κατηγορούμενη δεν επιθυμεί να φάει και μάλιστα έχει σημειώσει και απώλεια βάρους.

«Το θέμα συζήτησης με τη Ρούλα μέσα στη φυλακή κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζουμε, η κεταμίνη, πού βρέθηκε και ποιος τη χορήγησε στο παιδί. Αυτό είναι που την απασχολεί, πώς θα αποδείξει ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι άδικη και η παραμονή της στις φυλακές είναι μία συνθήκη που δεν αρμόζει στη δική της περίπτωση» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν η κατηγορούμενη φοβάται για τη ζωή της όσο βρίσκεται στις φυλακές, ο δικηγόρος απάντησε πως ισχύει και είναι κάτι που της δημιουργήθηκε από τις ειδήσεις που μετέδιδαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αναφορικά με την στάση του Μανου Δασκαλάκη και την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί αν και είναι μάρτυρας κατηγορίας, ο κ.Παπαδόπουλος είπε πως ο Μάνος Δασκαλάκης αυτά ξέρει, αυτά λέει,όπως είναι η κατάσταση έτσι περιγράφεται από τον ίδιο.

Σχετικά με τη δήλωσή του περί «αδιάσειστων στοιχείων» ο δικηγόρος δήλωσε πως έκανε εντύπωση και σε εκείνον, καθώς δεν «είδαμε κανένα στοιχείο, πόσο μάλλον αδιάσειστο».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με συγγενή του Μάνου η εξωσυζυγική της σχέση

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις που έρχονται και προστίθενται στην έρευνα σχετικά με την πολυσυζητημένη υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Το πρωί του Σαββάτου, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος, έκανε ορισμένες αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εξωσυζυγική σχέση με κοινό γνωστό της ίδιας και του Μάνου Δασκαλάκη, προσθέτοντας πως το τρίτο πρόσωπο ήταν συγγενής του Δασκαλάκη και εξ αγχιστείας με την προφυλακισμένη για την παιδοκτονία της Τζωρτζίνας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ήταν μια «συγγένεια που έγινε στην διαδρομή».

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος είπε ακόμη πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μάνος Δασκαλάκης χτυπούσε την Ρούλα Πισπιρίγκου και μάλιστα τουλάχιστον τρεις φορές ενώπιον της μεγαλύτερης κόρης τους: «ο Μάνος χτυπούσε την Ρούλα και η Τζωρτζίνα ήταν μπροστά».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς αντέδρασε μετά τις κατηγορίες του Μάνου

 Αιχμές της Δήμητρας Πισπιρίγκου για τον Μάνο

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το STAR, ο Μάνος Δασκαλάκης, φέρεται να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί απιστίας της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Έφυγα από το σπίτι γιατί έμαθα ότι η σύζυγός μου είχε βρει έναν άλλον άντρα, πράγμα που μου επιβεβαίωσε και η ίδια» φέρεται να είπε.

Ο ίδιος δε, φαίνεται στην κατάθεσή του να λέει πως δεν είχε ζητήσει διαζύγιο αλλά είχε φύγει από το σπίτι. «Απλώς έφυγα από το σπίτι χωρίς να ανακοινώσω κάτι. Τέτοιου είδους ανακοίνωση έκανα αφού επήλθε ο θάνατος της Ίριδας», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Την ημέρα της ανακοπής έμεινε για λίγες ώρες με τη Τζωρτζίνα

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και τις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη αλλά και όσα της είπε η αδερφή της στο επισκεπτήριο στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται μίλησε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

«Σήμερα δεν έχω μιλήσει, αυτό που γνωρίζω είναι πως απαξιεί για το θέμα. Αυτό που ενδιαφέρει τη Ρούλα είναι να βρεθεί τι έχει συμβεί με την κεταμίνη» είπε η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου απαντώντας στην ερώτηση εάν η κατηγορουμένη έχει αναφέρει κάτι σε εκείνη για τις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη.

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Δασκαλάκη πως θέλει να τον αφήσουν έστω μισή ώρα να δει τη Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πως «μπορεί να πάει όποια στιγμή θέλει και να δει τη Ρούλα. Η Ρούλα ζήτησε να δει τον Μάνο, αυτός δεν ήθελε».

«Ο Μάνος έφυγε από το σπίτι Σάββατο μεσημέρι και η Ίριδα πέθανε Κυριακή πρωί. Δεν ήμουν παρούσα σε κάποιον καβγά, πήγα αφότου με κάλεσε η Ρούλα» αποκαλύπτει για την ημέρα που βρέθηκε νεκρή η Ίριδα στην κούνια της. Ενώ όπως λέει η Τζωρτζίνα ήταν πράγματι απόμακρη από τον πατέρα της,αλλά η ίδια δεν γνωρίζει τον ακριβή λόγο.

«Από τη στιγμή που ο Μάνος έφυγε από το σπίτι, η Τζωρτζίνα είχε μία άρνηση απέναντί του», ανέφερε.

Στη συνέχεια, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε για το πότε ξεκίνησαν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας στον ύπνο και απάντησε πως συνέβη ξημερώματα της 8ης Απριλίου 2021, όπου ήταν παρούσα η ίδια, η μητέρα και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Ήρθε η Ρούλα, μου είπε το παιδί σε ζητάει, μου λέει πως τινάχτηκε στον ύπνο της και όταν την ρώτησα (τη Τζωρτζίνα) τι έγινε μου απάντησε πως είδε ένα κακό όνειρο», είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου αποφεύγοντας να αναφερθεί στο όνειρο.

https://www.youtube.com/watch?v=RkAEPiDbyqw&ab_channel=%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%94%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7

«Της είπα να ηρεμήσει, μου είπε πως την πονάει η πλάτη της, σαν να έχει σκάσει βόμβα, την πονάει το στήθος της, η κοιλιά της, ξάπλωσε να κοιμηθεί λίγο ακόμη και μετά από είκοσι λεπτά επανέλαβε το ίδιο επεισόδιο, εγώ όμως είχα ανοιχτή την πόρτα του δωματίου και έβλεπα και η Ρούλα ήταν ξύπνια, μαζί μου, το παιδί έκλαιγε και της λέω εντάξει θα πάμε στο νοσοκομείο, αλλά πρόσεχε γιατί θα σου κάνουν ένεση, το σκέφτηκε λίγο και μας είπε, όχι να πάμε», λέει η αδερφή της κατηγορούμενης.

Κατόπιν, μετέφεραν το παιδί στο Καραμανδάνειο και ύστερα από δύο ώρες πήγε και ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως λέει η ίδια.

Σχετικά με την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή, η αδερφή της 33χρονης κατηγορουμένης αναφέρει πως ο Μάνος Δασκαλάκης είχε μείνει για λίγες ώρες μαζί με το παιδί.

«Προσπαθούσαν να φέρουν τη ζωή του παιδιού σε φυσιολογικά επίπεδα, να μην του φέρονται σα να είναι ένα παιδί που δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον και με τη βοήθεια ειδικών προσπαθούσαν να τη φέρουν σε μία κατάσταση όσο καλύτερη γινόταν», περιέγραψε αναφορικά με την τετραπληγία της Τζωρτζίνας, ενώ συμπλήρωσε πως «οι γονείς προσπαθούσαν να είναι μία δεμένη οικογένεια για τη Τζωρτζίνα».

«Μέχρι και τον θάνατο της Τζωρτζίνας και μετά τη κηδεία εγώ γνωρίζω πως ήταν καλά», δήλωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου σχετικά με τη σχέση των γονιών.