Τρεις ώρες κατεθεσε στη 18η ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης για τον θάνατο της κόρης του Τζωρτζίνας που αποδίδεται σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με θύτη την Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα του 9χρονου κοριτσιού. Ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου έφτασε στο κτίριο της Ευελπίδων περίπου στις 12 το μεσημέρι, φορώντας τα ίδια μαύρα ρούχα που φορούσε και χθες, όντας ανέκφραστος όπως και στη χθεσινή παρουσία του. Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και περίπου στις 15:20 το μεσημέρι της Πέμπτης αποχώρησε από τα δικαστήρια χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ανοίγει σήμερα ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων από τη 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που ερευνά το θάνατο της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας, ο οποίος αποδίδεται -με την άσκηση ποινικής δίωξης- στην μητέρα του παιδιού, την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Πόλεμος» Μάνου – Ρούλας

Το βέβαιο είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέος «πόλεμος δηλώσεων» μεταξύ των γονιών των τριών νεκρών κοριτσιών, ενώ κομβικό σημείο στις εξελίξεις θα διαδραματίσουν τα αποτελέσματα της έρευνας για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας.

Την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της, εκφράζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Με δήλωσή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η 33χρονη υποστηρίζει ότι δεν θα απαντήσει ξανά σε δηλώσεις που κάνει ο εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος σταμάτησε να την στηρίζει -όπως λέει- δύο ημέρες μετά την κράτησή της στη ΓΑΔΑ.

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Δασκαλάκης

Υπενθυμίζεται πως χθες ο 30χρονος, ο οποίος έχει πάρει αποστάσεις από την εν διαστάσει σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου, δήλωσε παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας (πολιτική αγωγή).

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους τόνισε πως «είναι πολύ δύσκολη στιγμή, δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γυναίκα – υπόδειγμα που υποστήριζα έκανε κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μου είχε δώσει κανένα δείγμα, είμαστε σοκαρισμένοι, είμαστε συνεργάσιμοι με τις αρχές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τώρα υπήρχαν δύο ιατροδικαστικές εξετάσεις που δεν έδειχναν εγκληματολογική ενέργεια.

Παράλληλα, διέψευσε τα περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας, ενώ αναφερθείς στο θρίλερ με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, δήλωσε ευχαριστημένος που οι αρχές ερευνούν το θέμα «για να φανεί η αλήθεια».

Ερωτηθείς αν η Ρούλα Πισπιρίγκου του έχει τηλεφωνήσει, ο ίδιος παραδέχτηκε πως την πρώτη φορά τής απάντησε στο τηλέφωνο, ενώ μετά όχι.

«Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα και πολλά, δεν έχω να της πω κάτι» κατέληξε.