Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η 33χρονη θα καταθέσει το αίτημα αύριο, Παρασκευή.

«Αύριο θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, όμως θα αλλάξει. Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», δήλωσε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την απολογία της.

Live οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης

Ρούλα Πισπιρίγκου – Η απολογία της: «Κάτι συνέβη στο νοσοκομείο, τα λάθη είναι ανθρώπινα»

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της δολοφονίας της κόρης της, Τζωρτζίνας, με την οποία δεν κατάφερε ωστόσο να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες αποφάσισαν την προφυλάκισή της σε ειδικό κελί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην απολογία, που φέρνει στο φως το ereportaz, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχειρεί να εξηγήσει γιατί ρωτούσε το προσωπικό του «Παίδων» εάν υπήρχαν κάμερες στους θαλάμους, γιατί ο ήχος του οξύμετρου της Τζωρτζίνας ήταν απενεργοποιημένος, αλλά και στο τι ακριβώς συνέβη με την κεταμίνη, για την οποία «δείχνει» μεν τους γιατρούς, αλλά κάνει λόγο για ανθρώπινο λάθος, επιμένοντας ότι η ουσία υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα όμως με τις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και το επίσημο δελτίο φαρμάκων, ουδέποτε χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα κεταμίνη.

ΕΡ. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις φαίνεται ότι στο αίμα της Τζωρτζίνας υπάρχει η ουσία κεταμίνη. Εσείς γνωρίζετε τι είναι αυτή η ουσία;

ΑΠ. Όχι, δεν τη γνώριζα μέχρι τώρα. Για την ουσία αυτή άκουσα για πρώτη φορά από τη τηλεόραση. Εκείνη τη στιγμή που άκουσα στο κανάλι Μέγκα από το δημοσιογράφο Λαμπρόπουλο για το εύρημα αυτό μπήκα στο διαδίκτυο για να μάθω η ουσία είναι αυτή και παράλληλα μιλούσα με τον Μάνο στο μέσεντζερ και τον ενημέρωνα τι λέει η τηλεόραση. Δε πέρασαν 15 λεπτά και με συνέλαβαν. Για πρώτη φορά πιο ουσιαστική γνώση περί της ουσίας κεταμίνη έμαθα μετά τη σύλληψή μου, από τους δικηγόρους μου και από τους συγγενείς μου που από μόνοι τους το έψαξαν για να δουν τι είναι αυτή η ουσία.

EP. Πώς μπορεί να χορηγήθηκε η ουσία αυτή στη Τζωρτζίνα;

ΑΠ. Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Επίσης από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι 15 με 20 λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο είχαν περάσει τουλάχιστον 40 λεπτά.

Ωστόσο, μετά από τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, ο Εμμανουήλ Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ουδέποτε οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της:

Νοσοκομείο Παίδων: Ουδέποτε χορηγήθηκε Κεταμίνη

Σφακιανάκης: «Βρέθηκε η διαδρομή της κεταμίνης, πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψίας»

Σε μία σημαντική αποκάλυψε προέβη ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής της CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, για την υπόθεση της Πάτρας και ειδικότερα για την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Ο κ. Σφακιανάκης μίλησε στην εκπομπή «Live News» και αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ekfrasi 97FM, «η κεταμίνη δεν θα βρεθεί εξ’ ουρανού, έχει διαδρομές. Τα ηλεκτρονικά μέσα μιλάνε, θα βρεθούν όλες οι διαδρομές και θα σπάσουν όλα τα απόρρητα… Η διαδρομή της κεταμίνης θα βρεθεί μέσα από το διαδίκτυο, στη δικτύωση αυτά που λέμε μένουν για πάντα, μερικοί νομίζουν θα διαγραφούν σε ένα χρόνο. Για να πω αυτό, σημαίνει ότι υπάρχουν συναλλαγές».

«Εφόσον γίνουν οι έρευνες όπως πρέπει να γίνουν, η κεταμίνη μάλλον έχει αγοραστεί μέσα από το διαδίκτυο», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα πάει μόνη της φυλακή»

Σημειώνεται, ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας στον «Ekfrasi 97FM» δήλωσε ότι η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίκου «θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή».

«Η κυρία αυτή θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή. Έχει ανθρώπους που ξέρουν το έγκλημα και αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαδρομές που δεν υπάρχει delete. Η τύπισσα δεν θα φύγει μόνη της. Δεν αντέχει να βλέπει τους άλλους να είναι έξω και να πίνουν ποτάκια και εκείνη να είναι στη φυλακή. Τα όργανα θα αρχίσουν σε λίγες μέρες. Όλα αυτά που ακούγονται ότι έφαγε ξύλο από την αστυνομία δεν ισχύουν. Είναι μάνα που τρώει τα παιδιά της. Σε λίγες μέρες, ο ένας θα δίνει τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Κατέθεσε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ανοίγει σήμερα ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων από τη 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που ερευνά το θάνατο της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και περίπου στις 15:20 το μεσημέρι αποχώρησε από τα δικαστήρια χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Live οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης

Ο πατέρας του παιδιού, μόλις βγήκε χθες από το γραφείο της ανακρίτριας, όπου κατέθεσε με τους δυο δικηγόρους του δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας έτσι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανέφερε πως η εν διαστάσει σύζυγός του, Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν «υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» αλλά τα στοιχεία σε βάρος της είναι «αδιάσειστα».

Πλεύρης: Θα κινηθούμε νομικά κατά της Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς

Έτοιμο να προχωρήσει σε νομικές κινήσεις κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές είναι το υπουργείο Υγείας όπως αποκάλυψε ο Θάνος Πλεύρης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα πριν την προφυλάκισή της καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε λόγο για ευθύνες σε ιατρικό προσωπικό για τον θάνατο της κόρης της.

«Εγώ ως νομικός σέβομαι το υπερασπιστικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου που είναι κατηγορούμενος ό,τι κι αν έχει κάνει. Δεν θα επιτρέψω όμως στο όνομα καμίας υπερασπιστικής γραμμής να θίγονται γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επειδή έχω ακούσει τις αναφορές που γίνονται τις δημοσιογραφικές, άμεσα θα αναζητήσουμε με τον νόμιμο τρόπο να δούμε τι έχει ειπωθεί και αν έχουν ειπωθεί αυτά που περιγράφονται και ακούμε θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης γιατί δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Το τι έχει πράξει θα το βρει η δικαιοσύνη. Είναι κάτι που μας έχει σοκάρει όλους, από εκεί και πέρα όποια ευθύνη έχει αν προσπαθήσει να την μεταφέρει με ψευδείς κατηγορίες σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομείου δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα κινηθούμε με τις νομικές διαδικασίες διότι επιτέλους δεν μπορούν να θίγονται και απλώς να παρακολουθούμε» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Ήδη σας λέω έχω δώσει την εντολή προκειμένου να συλλεγούν τα στοιχεία, γιατί η ανάκριση έχει μια μυστικότητα και πρέπει με νόμιμο τρόπο να παραλάβουμε τι έχει ειπωθεί σε βάρος του νοσοκομείου και αν έχουν ειπωθεί αυτά που επιβεβαιώνονται από τις δημοσιογραφικές πηγές, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης. Θα λογοδοτήσει όχι μόνο για τις τυχόν απεχθείς πράξεις που κατηγορείται αλλά και για συκοφαντίες σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών» κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Μάνος Δασκαλάκης: Η Ρούλα έψαχνε συνεχώς στο διαδίκτυο και αγόραζε φαρμακευτικά προϊόντα

Ολοένα και πιο βαθύ γίνεται το ρήγμα μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι η 33χρονη με κεταμίνη φέρεται ότι προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το Mega, ο Μάνος Δασκαλάκης, πέραν της κεταμίνης, δηλώνει σοκαρισμένος επειδή ενημερώθηκε ότι η σύζυγός του είχε σχεδιάσει τον ξυλοδαρμό του από μπράβους. Όπως φέρεται ότι δήλωσε στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, δεν την είχε ικανή για μια τέτοια ενέργεια και του έχει προκαλέσει μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς αποτελεί δείγμα μιας άλλης πλευράς της συζύγου του που τώρα ανακαλύπτεται.

«Δεν είχα αντιληφθεί ότι (η Ρούλα Πισπιρίγκου) εμπλέκεται στον θάνατο της Τζωρτζίνας. Δεν είχα σχετικές εικόνες», δηλώνει ο Μάνος Δασκαλάκης και προσθέτει ότι θρηνεί και ότι θέλει να καταλάβει τι συνέβη και πώς ο ίδιος παραπλανήθηκε.

Μάλιστα, ο ίδιος πληροφορήθηκε ότι η 33χρονη επικοινωνεί με άτομα του περιβάλλοντός του και η συζήτηση αναλώνεται σε ερωτήσεις της για το «πού είναι ο Μάνος», «αν θα πάει ο Μάνος» κι όχι για τα τρία παιδιά τους.

Έκανε αγορές προϊόντων στο διαδίκτυο

Για το tablet, που η Ρούλα Πισπιρίγκου έβαλε στο φέρετρο της Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι η 9χρονη το είχε συνέχεια στο πλευρό της και εκτιμά ότι δεν έγιναν ύποπτες αναζητήσεις. Ωστόσο, εκ των υστέρων του προκάλεσε υποψίες και πρότεινε να εξεταστεί.

Όσον αφορά στην κεταμίνη, η 33χρονη έκανε συνεχώς αναζητήσεις και αγορές προϊόντων και φαρμακευτικών από το διαδίκτυο. Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε μεταφορές για λογαριασμό φαρμακευτικής εταιρείας και εταιρείας με κτηνιατρικά προϊόντα. Ωστόσο θεωρεί απίθανο να προμηθεύτηκε η σύζυγός του την κεταμίνη μέσω μεταφοράς που έκανε ο ίδιος.