Ο Εμμανουήλ Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ουδέποτε οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύτηκε η άτυχη 9χρονης κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη ουσία, η οποία εξετάζεται αν οδηγήσε στον θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν χορηγήθηκε ούτε αυτούσια ούτε συστατικό της. Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο εκ μερους των θεραποντων ιατρών και του νοσοκομείου που προστίθεται στην ογκώδη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος της Ρούλας Πισπιριγκου, η οποία στο υπόμνημα της σήμερα μίλησε για ιατρικό λάθος σε ο,τι αφορά την κεταμινη.

Η δήλωση του κ. Παπασάββα έχει ως εξής: 
«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».

Πάτρα: Ανακοίνωση από το Παίδων για την κεταμίνη – «Δεν χορηγήθηκε από εμάς»

Οι εν λόγω ανακοινώσεις έρχονται μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία «έριξε» τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε «ιατρικό λάθος».

Η κατηγορούμενη παρέδωσε στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα απολογητικό υπόμνημα και αυτή την ώρα απολογείται με την παρουσία των δικηγόρων της Κώστα Ζάρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.

Αν και η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αρνηθεί ότι δηλητηρίασε με την τοξική ουσία κεταμίνη την κόρη της μέσα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αναμένεται να δεχθεί «βροχή» ερωτήσεων από την ανακρίτρια γύρω από τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού της, την συμπεριφορά της μέσα στο νοσοκομείο αλλά και τα ανεξήγητα, από την ιατρική επιστήμη, επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα πάντα στο θάλαμο του νοσοκομείο και ενώ η 33χρονη μητέρα βρίσκονταν μονίμως δίπλα της.

Επιπρόσθετα, θα κληθεί να απαντήσει επαρκώς γιατί ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο στο νοσοκομείο, γιατί ρωτούσε αν σε αυτό υπήρχαν κάμερες, τι ακριβώς εννοούσε στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν η 9χρονη κόρη της πεθάνει, λέγοντας στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι η μικρή «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει σήμερα η 33χρονη, έχουν δώσει όλες τις προηγούμενες ημέρες οι δικηγόροι της αλλά και η ίδια με συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς.