Συνέντευξη μέσα από την φυλακή, στην εφημερίδα «Πελοπόνησσος» έδωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγάλης της κόρης, Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού που, όμως, όπως λέει «αδίκως τη βάλανε» και δηλώνει πως «δεν διαθέτει άλλη υπομονή για το μαρτύριο που περνάει», προσμένοντας «την άμεση αποφυλάκισή της, με τις ανάλογες νομικές ενέργειες των δικηγόρων της».

Διαβάστε απόσπασμα από την συνέντευξη:

  • Το αίτημα, επειδή δεν κατατέθηκε τη μέρα που αρχικά ειπώθηκε, θα προχωρήσει τελικά;

«Ναι, θα το κάνουμε. Αν και υπάρχει δυσκολία σε τεχνικούς συμβούλους που απαιτούνται. Με το ζόρι, αλλά θα γίνει. Είπε ο υπουργός Υγείας ότι θα κινηθεί νομικά αν δυσφημιστούν γιατροί και ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι. Αλλά, θα γίνει με τεχνικούς συμβούλους, για να ενισχυθεί το αίτημα όπως πρέπει».

«Είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά, λόγω της ημέρας. Δεν έχω τη Μαλένα μου στην αγκαλιά μου. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα φτάνανε εδώ που φτάσανε».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σταματάει για λίγο τη συνομιλία… και κλαίει, σχολιάζει η εφημερίδα «Πελοπόνησσος». Μετά από λίγο, συνεχίζει: «Ξέρω ότι μ’ ακούνε και οι τρεις (Μαλένα, Ίριδα, Τζωρτζίνα) και ότι ξέρουν τι μάνα είχανε».

  • Ναι, αλλά πρέπει να το αποδείξεις αυτό…

«Πιστεύω ότι στο τέλος η αλήθεια βγαίνει πάντα μπροστά. Το προσπαθώ, το προσπαθούμε».

  • Βλέπω ότι περιμένεις πώς και πώς να βγεις. Έτσι δεν είναι; Και αυτό το βλέπεις πάρα πολύ κοντά. Έτσι είναι;

«Δεν έχω κάνει τόσα χρόνια μακριά από τα παιδιά μου. Ζωντανά, αλλά κι εκεί που είναι τώρα. Δεν μπορώ να το δεχτώ, ότι δεν θα τους ανάψω εγώ τις λαμπάδες τους». (Και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπά σε κλάματα).

  • Με τους δικούς σου, την οικογένειά σου, τι γίνεται;

«Με στηρίζουν, κάνουν αγώνα. Μου συμπαραστέκονται. Είναι σίγουροι ότι δεν είμαι η γυναίκα που παρουσιάζουν έξω. Τους ευχαριστώ. Ξέρω ότι ψυχολογικά και γενικά περνούν πάρα πολύ άσχημα και δύσκολα».

Τέλος, η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε και για τον Μάνο Δασκαλάκη.

  • Με τον Μάνο, μ’ αυτά που έκανε και είπε, τι λες, τι γίνεται;

«Τίποτα. Τι ν’ ασχοληθώ τώρα… Εντάξει, φάνηκε ο άνθρωπος, Ουδέν σχόλιον».

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν με ενδιαφέρει κανένας Μάνος»

Παράλληλα, η μητέρα των τριών κοριτσιών μίλησε και στην κάμερα του STAR μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Έχω μείνει τώρα μόνη μου εδώ», αναφέρει, ενώ δηλώνει ότι δεν την αφορά που ο Μάνος Δασκαλάκης συνέχισε τη ζωή του.

«Έχω μείνει τώρα μόνη μου εδώ. Και έχω βάλει τον εαυτό μου σε μια σειρά. Τις σκέψεις μου, όλα τα λάθη που έχω κάνει, δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά έστω μια αφορμή, έστω. Προσπαθώ να σκεφτώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου σε κάτι και δεν βρίσκω. Θα μου πεις “κανένας δεν θα έβρισκε”, το θέμα είναι ότι με παρουσιάζουν σαν άνθρωπο και μιλάνε άτομα τα οποία δεν με γνωρίζουν, μιλάνε και με παρουσιάζουν τέρατα και δεν είμαι αυτή», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για τους ελέγχους που γίνονται για τα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, ανέφερε: «Θεωρώ και πιστεύω μέσα μου ότι δεν θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει. Από μένα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, από κανένα δηλαδή. Δεν μου περνάει καν από το μυαλό», είπε.

«Η στάση του είναι ανεξήγητη», υποστηρίζει μιλώντας για τον Μάνο Δασκαλάκη, ενώ σχολιάζοντας την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, στην οποία μίλησε με καλά λόγια ανέφερε: «Είπε την αλήθεια. Δεν μπορούσε να πει ψέματα σε κάτι».

Πάντως, όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένη με τη στάση του, ανέφερε ότι «προφανώς και περίμενα κάτι παραπάνω γιατί με τον Μάνο ήμουν εννιά χρόνια, είχαμε μια οικογένεια και τρία παιδιά μαζί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να μου πει ένα “γιατί” εμένα. Όχι δημόσια και να τα βλέπω από την τηλεόραση και να μου τα μεταφέρουν, εμένα της ίδιας να μου πει “γιατί, γιατί τα παιδιά μας”, αφού το θεωρεί δεδομένο».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ημέρα της κηδείας της Τζωρτζίνας… απαντούσε σε σχόλια για το τι σκότωσε τα παιδιά της στο facebook

Ανατριχιάζουν οι απαντήσεις που έδινε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο facebook την ίδια ημέρα της κηδείας της Τζωρτζίνας, όταν κάποιοι χρήστες έγραφαν πως «κάτι περίεργο συμβαίνει».

Η Πισπιρίγκου δεν δίσταζε να επιτίθεται σφόδρα σε όσους σχολίαζαν και μάλιστα να επικαλείται «γονίδιο» το οποίο σκότωσε τα παιδιά της.

Live οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: Έδωσε συνέντευξη από την φυλακή - «Τα παιδιά μου ξέρουν τι μάνα είχανε»

Live οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: Έδωσε συνέντευξη από την φυλακή - «Τα παιδιά μου ξέρουν τι μάνα είχανε»

Live οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: Έδωσε συνέντευξη από την φυλακή - «Τα παιδιά μου ξέρουν τι μάνα είχανε»

«Όλα έγιναν για τον Μάνο»

Μία φίλη του Μάνου Δασκαλάκη, η οποία γνώριζε καλά και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλα έγιναν για τον Μάνο».

«Πιστεύω ότι το έκανε μόνο και μόνο για να γυρνάει ο Μάνος, για να τη λυπάται, γιατί ο Μάνος μου το είχε πει ότι ήθελε να χωρίσει αλλά δεν μπορώ γιατί την λυπάμαι. Μάλιστα μου είχε πει κιόλας, του είχε πει και η ίδια ότι έχει καρκίνο και ότι το ξεπέρασε και επειδή είχε χάσει το πρώτο παιδί την Μαλένα δεν μπορούσε να την αφήσει γιατί την λυπόταν», είπε αρχικά.

Η φίλη του ζευγαριού μίλησε και για την απάθεια με την οποία περιέγραφε τους θανάτους των παιδιών της η Ρούλα Πισπιρίγκου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μιλούσε για τον θάνατο της Μαλένας λες και διάβαζε κάποιο παραμύθι».

Στη συνέχεια εξέφρασε προσωπική άποψη λέγοντας ότι: «Εγώ πιστεύω ότι τα έκανε όλα για τον Μάνο. Εγώ είχα πάει μόνο στης Ίριδας την κηδεία, στης Τζωρτζίνας δεν είχα πάει. Το είχα καταλάβει ότι το είχε κάνει αυτή, Πίστευα ότι ήταν κοροϊδία. Δεν μπορούσα δηλαδή να την δω μπροστά μου. Και πιστεύω και τα άλλα δύο -δεν ξέρω αν είναι με τον ίδιο τρόπο- αλλά πιστεύω ότι έχει γίνει αυτό».

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι «Εγώ αν θα την έβλεπα δεν θα έβγαινε από τα χέρια μου. Στο Μάνο το είχα πει ότι δεν μου αρέσει ο χαρακτήρας της».

Αίτημα για την κεταμίνη υπέβαλε στον ΕΟΦ η ανακρίτρια

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα που διενεργεί η 18η τακτική ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα σχετικά με το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Ειδικότερα, η ανακρίτρια μετά την προφυλάκιση της μητέρας του παιδιού, Ρούλας Πισπιρίγκου, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της κόρης της, συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων, στα οποία νοσηλεύτηκε το 9χρονο κοριτσάκι. Μάλιστα, η πλέον σημαντική εξέλιξη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η δικαστική λειτουργός με αίτημά της προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ζητεί να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στα αίμα του παιδιού.

Ειδικότερα, η κ. Σαλάππα ζητεί να ενημερωθεί πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Πέρα όμως από την υποβολή του συγκεκριμένου αιτήματος προς τον ΕΟΦ την πόρτα του ανακριτικού γραφείου εξακολουθούν να περνούν για να καταθέσουν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, όπου η άτυχη Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάθεση θα δώσουν στην ανακρίτρια και γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

Την ίδια στιγμή, η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη φέρεται να εξετάζει αιτήματα που δύναται να υποβάλλει προς την ανακρίτρια και τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η πλευρά του πατέρα της Τζωρτζίνας, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να υποβάλλει αίτημα προς την ανακρίτρια ώστε να ζητήσει από την προμηθεύτρια του απινιδωτή-βηματοδότη εταιρεία, στοιχεία για το εάν ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη, θα μπορούσε να έχει καταγράψει την ακριβή ώρα που άρχισε η δυσλειτουργία της καρδιάς του παιδιού και αν αυτά τα στοιχεία, θα μπορούσαν να παραμένουν καταγεγραμμένα.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται τα τηλέφωνα της Ρούλας Πισπιρίγκου και το τάμπλετ της Τζωρτζίνας:

Πάτρα: Τι βρέθηκε στο τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας