Το γιότ «Cujo», κάποτε αγαπημένο των σούπερ σταρ του Χόλιγουντ και αυτό που η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέρασε τις τελευταίες της καλοκαιρινές διακοπές  με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ στη Νότια Γαλλία, «χάθηκε» κάτω από τα κύματα της Μεσογείου, αφού προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο, περίπου, 18 μίλια ανοικτά του Beaulieu-sur-Mer, στη Γαλλική Ριβιέρα, το περασμένο Σάββατο.

Επτά άτομα που επέβαιναν στο σκάφος διασώθηκαν μετά το ατύχημα, αλλά το σκάφος κατέληξε σε βάθος, σχεδόν, 2.500 μέτρων, δήλωσε η τοπική αστυνομία. «Ο καπετάνιος του ‘’Cujo’’ εξέπεμψε σήμα κινδύνου», δήλωσε ένας αξιωματικός. «Το πλοίο του βυθιζόταν. Στείλαμε σκάφη διάσωσης από την Αντίμπ και, αφού βεβαιωθήκαμε ότι όλοι ήταν ασφαλείς, οι υπεύθυνοι εντόπισαν μια σημαντική διαρροή νερού στο επίπεδο του μπροστινού δεξιού κύτους. Ο ιδιοκτήτης του είχε ενεργοποιήσει τις αντλίες και διατηρούσε τις μηχανές σε λειτουργία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη βύθιση του πλοίου. Έφτασαν, επίσης, σκάφη διάσωσης, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν το σκάφος από τη βύθιση. Όλοι οι επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού ιδιοκτήτη του «Cujo», επιβιβάστηκαν σε μια βάρκα διάσωσης και μεταφέρθηκαν στην ακτή χωρίς να τραυματιστούν».

Οι αναφορές για το Cujo – μια ινδική λέξη που σημαίνει «ασταμάτητη δύναμη» – κυριάρχησαν στα ΜΜΕ τον Αύγουστο του 1997, όταν ανήκε στον φίλο της Νταϊάνα, Ντόντι Αλ Φαγιέντ.

Ο πολυεκατομμυριούχος κινηματογραφικός παραγωγός είχε ξοδέψει περίπου 1 εκατ. λίρες για την ανακαίνιση του γιοτ και ήταν μαζί με την Νταϊάνα σε αυτό, ενώ τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου «καραδοκούσαν»… Το ζευγάρι ζούσε τον έρωτά του, αδιαφορώντας για τις «κακές γλώσσες» και όλα όσα γράφονταν εκείνη την περίοδο.

Εκείνο το καλοκαίρι, η Νταϊάνα φωτογραφήθηκε επίσης στο «Sokar», το γιοτ που ανήκε τότε στον πατέρα του Al-Fayed, τον δισεκατομμυριούχο Mohamed Al-Fayed. Προηγουμένως ονομαζόταν «Jonikal». Το ζευγάρι εθεάθη να φιλιέται και να αγκαλιάζεται στο κατάστρωμα λιγότερο από έναν χρόνο, αφότου η Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Κάρολος συμφώνησαν για το διαζύγιό τους. Η 36χρονη τότε Νταϊάνα απολάμβανε στο έπακρο τον μεσογειακό ήλιο και το νέο της ειδύλλιο.

Το «Cujo» ναυπηγήθηκε στην Ιταλία το 1972 για τον επιχειρηματία John von Neumann, αφού είπε στο ιταλικό ναυπηγείο Baglietto ότι ήθελε το ταχύτερο μηχανοκίνητο γιοτ του κόσμου. Στη συνέχεια ο Van Neumann πούλησε το σκάφος στον γιο του Adnan Khashoggi, του πλουσιότερου εμπόρου όπλων στον κόσμο, και αυτός το πούλησε στον ξάδερφό του, Dodi Al-Fayed.

Το «Cujo» αγκυροβολούσε συχνά στα ανοιχτά του St Tropez, του πιο διάσημου κέντρου διασημοτήτων στη Ριβιέρα, με διάσημους επισκέπτες όπως ο Clint Eastwood, ο Tony Curtis και ο Bruce Willis.

Μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Αλ Φαγιέντ το «Cujo» έπεσε σε «αχρηστία». Αποσύρθηκε το 1999 και πέρασε χρόνια σε αποθήκες, πριν ανακαινιστεί από τους νέους ιδιοκτήτες. Το 2020 αγοράστηκε για πενταροδεκάρες από τον έμπορο πολυτελών οχημάτων, Simon Kidston. Ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το γιοτ κατά λάθος.

Διαβάστε ακόμη: