Η βραβευμένη εταιρεία παραγωγής Headling Pictures με έδρα το Λονδίνο και η γαλλική υπηρεσία βίντεο παραγωγών Itineraire Productions («Oussekine») θα συνεργαστούν για την παραγωγή της δραματικής μίνι -σειράς «Who Killed Lady Di?». Η σειρά διαδραματίζεται λίγο μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι το 1997, όπως αναφέρει αποκλειστικά ο ιστότοπος Variety.

Το σενάριο υπογράφει ο Ζιλιέν Λιλτί, δημιουργός και σεναριογράφος της επερχόμενης πρωτότυπης σειράς του Disney Plus Star, «Oussekine» και του επιτυχημένου σόου του Canal Plus, «Hyppocrates». Ο Λιλτί θα συνεργαστεί με την αστυνομικό Μαρτίν Μοντέιλ, η οποία ηγήθηκε του τμήματος ποινικών ερευνών της γαλλικής αστυνομίας το χρονικό διάστημα του θανάτου της Νταϊάνα Σπένσερ.

Η «πριγκίπισσα του λαού» – όπως την αποκαλούσαν – πέθανε δίπλα στον Αιγύπτιο κινηματογραφικό παραγωγό Ντόντι Αλ Φαγιέντ σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο τούνελ Pont de l’Alma στο Παρίσι, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους παπαράτσι.

Μέσα από πολλές οπτικές, το τηλεοπτικό πρότζεκτ θα εστιάσει στη δύσκολη έρευνα και τις θεωρίες συνωμοσίας που προέκυψαν σε παγκόσμιο επίπεδο, στον απόηχο της τραγωδίας.

«Η Μαρτίν Μοντέιλ αγωνίστηκε για να αποκαλύψει την αλήθεια», δήλωσε ο Πιερ Λογκιέρ, συνιδρυτής της Itineraire Productions.
Αναμειγνύοντας μυθοπλασία και ιστορικά γεγονότα, η σειρά θα ακολουθήσει μια γαλλίδα ερευνήτρια και έναν Βρετανό θαυμαστή της πριγκίπισσας Νταϊάνα ο οποίος δημιουργεί ένα μπλογκ με τίτλο «Who Killed Lady Di?». «Πρόκειται για το πρώτο πολιτιστικό γεγονός που έγινε viral και προκάλεσε μια θύελλα ψευδών ειδήσεων και -ακόμα- ένα κύμα αυτοκτονιών», είπε ο Λογκιέρ, προσθέτοντας ότι «το τέλος της δεκαετίας του 1990 σηματοδότησε την αρχή των διαδικτυακών τάμπλοιντ».

Ο διευθυντής παραγωγής της εταιρείας Headline Pictures συμπλήρωσε ότι το «Who Killed Lady Di?» θα παρουσιάσει τα γεγονότα που δημιούργησαν την πρώτη, μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο της πριγκίπισσας. «Ήταν μια χρονική στιγμή που άλλαξε την αντίληψη των μέσων ενημέρωσης όσον αφορά τον τρόπο που μετάδοσης και διάδοσης ειδήσεων». Ο ίδιος ανέφερε ότι η σειρά «θα δείξει τα συναρπαστικά παρασκήνια της έρευνας και τη φρενίτιδα των μίντια γύρω από αυτή. «Οι Αμερικάνοι έχουν τους JFK και Μέριλιν Μονρόε, εμείς έχουμε την πριγκίπισσα Νταϊάνα, έχουν την ίδια σημασία».

Οι δημιουργοί βρίσκονται σε αναζήτηση δικτύου ή πλατφόρμας που θα προβάλλει τη σειρά.