Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε μια περίπλοκη σχέση με τον Τύπο, αλλά κάποτε ζήτησε συμβουλές για ένα προσωπικό θέμα από τον φωτογράφο Άνγουορ Χουσείν (Anwar Hussein).

Γεννημένος στην Τανγκανίκα ο Χουσείν, είναι ο μακροβιότερος φωτογράφος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Κατέγραψε κάθε στιγμή της ζωής της Νταϊάνα και το έργο του παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Σικάγο και στο Λος Άντζελες.  Από την αποκάλυψη της σχέσης της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1980 έχοντας το παρατσούκλι «Shy Di» μέχρι τον τραγικό θάνατό της το 1997.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Princess Diana: Accredited Access» και ο επόμενος σταθμός είναι η Νέα Υόρκη.

Μιλάει στο PEOPLE και αφηγείται τη στιγμή που η  πριγκίπισσα Νταϊάνα τον πλησίασε σε μια πτήση στα μέσα της δεκαετίας του 1990. «Όλα τα φώτα ήταν χαμηλωμένα, ήρθε και μου ψιθύρισε: “Μπορώ να σας μιλήσω; -Ήξερε ότι ήμουν παντρεμένος με μια Αγγλίδα, την Καρολίνα- Ήθελε να μάθει για το Ισλάμ,  για τον μεικτό γάμο και συγκεκριμένα όταν το ένα άτομο είναι μουσουλμάνος και το άλλο προτεστάντης».

Και συνεχίζει: «Ενδιαφέρθηκε εξαιτίας του [τότε φίλου της] Dr. Χασνάτ Χαν. Δεν τον ανέφερε, αλλά θεώρησε ότι το ήξερα. Νομίζω ότι αναρωτιόταν πώς θα αντιδρούσε η οικογένεια του».

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και το ενδιαφέρον της για το ισλάμ

Αφού χώρισε με τον σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο, η Νταϊάνα ξεκίνησε ένα έντονο ειδύλλιο με τον διακεκριμένο Πακιστανό χειρουργό και καρδιολόγο Χασνάτ Χαν (Hasnat Khan).

«Ήθελε να τον παντρευτεί», είχε δηλώσει παλαιότερα στο PEOPLE η συγγραφέας Τζούντυ Ουέϊντ (Judy Wade).

«Είχε το όραμα ότι μαζί θα μπορούσαν να γεφυρώσουν Ανατολή και Δύση, ξεπερνώντας θρησκείες και ηπείρους. Θα μπορούσαν να σώσουν ζωές και να κάνουν έναν καλύτερο κόσμο.» Αλλά ο Χαν ενοχλήθηκε από την μεγάλη προβολή της σχέσης τους και χώρισαν. Η Νταϊάνα γνώρισε τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ, ο οποίος ήταν μαζί της τη νύχτα που πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και το ενδιαφέρον της για το ισλάμ

O φωτογράφος Άνγουορ Χουσείν, με τους γιούς του

Με την πάροδο των ετών, η Νταϊάνα και ο φωτογράφος Άνγουορ Χουσείν ανέπτυξαν μια στενή φιλία. «Είδα κάθε πλευρά του χαρακτήρα της. Ήταν αυθεντική, και καλός άνθρωπος. Αν και είχε ομολογήσει ότι αισθανόταν “αμήχανα” όταν πόζαρε στους φωτογράφους, είχε έναν έξυπνο τρόπο να δείχνει τη διάθεσή της – αν ήταν χαρούμενη ή δυστυχισμένη», συμπληρώνει ο Χουσείν.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης φωτογραφίες των γιων του Άνγουορ, Σαμίρ και Ζακ,  οι οποίοι ακολούθησαν το επαγγελματικό δρόμο του πατέρα τους αποτυπώνοντας τις ζωές του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι.