Ζημιές ύψους 7,29 δισ. ελβετικών φράγκων ανακοίνωσε για το 2022 η Credit Suisse, τις μεγαλύτερες από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικό ζημιογόνο έτος.

Παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν ουσιαστικά χειρότερο από τις απώλειες των 7,2 δισ. ελβετικών χιλ. που ανέμεναν οι αναλυτές, ο πρόεδρος Axel Lehmann έχει προηγουμένως αποκαλέσει το 2022  μία”τρομακτική” περίοδο για την ελβετική τράπεζα.

Τα αποτελέσματα έρχονται αφού η εταιρεία παρουσίασε τον Οκτώβριο μια ευρεία αναμόρφωση των λειτουργιών της μετά από μια σειρά εταιρικών σκανδάλων και απογοητευτικών κερδών που προκάλεσαν την πτώση της τιμής της μετοχής της κατά πάνω από 60% και την πτώση των αξιολογήσεων χρέους της.

Την Πέμπτη, η Credit Suisse επιβεβαίωσε έναν από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου: την αγορά της επιχείρησης επενδυτικής τραπεζικής του γνωστού dealmaker Michael Klein, The Klein Group, έναντι 175 εκατ. δολαρίων. Η πολυαναμενόμενη κίνηση θα δει την εν λόγω επιχείρηση να συνδυάζεται με τα αποκομμένα τμήματα κεφαλαιαγοράς και συμβουλευτικής της Credit Suisse σε μια νέα οντότητα γνωστή ως CS First Boston.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου, ο Klein θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse για την τραπεζική και την Αμερική, καθώς και διορισμένος διευθύνων σύμβουλος της CS First Boston.

Σε συζητήσεις με το Apollo Global

Η Apollo Global Management συγκαταλέγεται μεταξύ μιας ομάδας χρηματοοικονομικών εταιρειών που βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά μεριδίου στην ανανεωμένη επενδυτική τράπεζα του ομίλου Credit Suisse, ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι συνομιλίες με την Apollo συνεχίζονται και θα μπορούσαν ακόμη να καταρρεύσουν, ανέφερε το δημοσίευμα, χωρίς να αναφέρει το μέγεθος του δυνητικού μεριδίου ή την πιθανή αξία της συμφωνίας.

Η Credit Suisse αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα και η Apollo δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού, σημειώνει το Reuters. Ο ελβετικός δανειστής δημιούργησε πέρυσι την CS First Boston.

Διαβάστε ακόμη: