search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Credit Suisse: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ – Άντλησε συνολικά 4,3 δισ. δολ.

Παράλληλα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως έχει ήδη δρομολογήσει περίπου το 80% των μέτρων για τον περιορισμό των δαπανών που έχει σχεδιάσει για το 2023

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι ομολογιούχοι της Credit Suisse για ζημιές 4,5 δισ. δολ.

Τη διαδικασία διπλής αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω της οποίας αντλεί το συνολικό ποσό των 4 δισ. ελβετικών φράγκων (4,3 δισ. δολ.) ολοκλήρωσε η Credit Suisse, παρέχοντας στον διευθύνοντα σύμβουλό της Ulrich Koerner τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να ξεκινήσει μια συνολική αναδιάρθρωση της προβληματικής τράπεζας, μεταδίδει το Bloomberg.

Παράλληλα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, έχει ήδη δρομολογήσει περίπου το 80% των μέτρων για τον περιορισμό των δαπανών που έχει σχεδιάσει για το 2023, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η άσκηση των δικαιωμάτων έφτασε το 98,2%, ή περίπου 873 εκατ. νέες μετοχές. Τα συνολικά έσοδα από τη διάθεση των μετοχών αναμένεται να φτάσουν τα 2,24 δισ. ελβετικά φράγκα ($2,38 δισ.). Ετσι, σε συνδυασμό με την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου, η τράπεζα συγκεντρώνει συνολικά 4,0 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η τράπεζα τον προηγούμενο μήνα άντλησε 1,76 δισ. φράγκα μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η Saudi National Bank, η οποία αναμένεται να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος με μερίδιο λίγο κάτω από το 10%.

Η νέα αύξηση κεφαλαίου αποτελούσε βασικό πυλώνα της στρατηγικής της τράπεζας. “Θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε περαιτέρω τις στρατηγικές μας προτεραιότητες από μια θέση κεφαλαιακής ισχύος και να δημιουργήσουμε μια πιο απλή, σταθερή και εστιασμένη τράπεζα”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ulrich Koerner.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κεφάλαια από την ΑΜΚ αναμένεται να ενισχύσουν τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1 κατά 140 μονάδες βάσης.

Ανέφερε ακόμα ότι τα μέτρα περιορισμού των δαπανών που έχει ήδη δρομολογήσει αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των σχεδιασμών περικοπών συνολικού ύψους 1,2 δισ. για το 2023.

“Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη νέα Credit Suisse”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Koerner. “Θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε περαιτέρω τις στρατηγικές μας προτεραιότητες από μια θέση κεφαλαιακής ισχύος και να δημιουργήσουμε μια απλούστερη, σταθερότερη και πιο εστιασμένη τράπεζα που θα βασίζεται στις ανάγκες των πελατών”.

Την τελευταία εβδομάδα, οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας υποχώρησαν στο ιστορικό χαμηλό των 2,67 ελβετικών φράγκων. Σήμερα η μετοχή της Credit Suisse καταγράφει άνοδο άνω του 2% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

Διαβάστε ακόμη: