Προσφορά για την την επαναγορά χρέους έως και 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3 δισ. δολαρίων) υπέβαλε η Credit Suisse, την ώρα που προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

“Οι συναλλαγές συνάδουν με την προληπτική προσέγγισή μας για τη διαχείριση της συνολικής σύνθεσης των υποχρεώσεών μας και τη βελτιστοποίηση των δαπανών για τόκους και μας επιτρέπουν να επωφεληθούμε από τις συνθήκες της αγοράς για την επαναγορά χρέους σε ελκυστικές τιμές”, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η ελβετική τράπεζα ανέφερε ότι προβαίνει σε προσφορά σε μετρητά σε σχέση με οκτώ τίτλους χρέους υψηλής εξασφάλισης σε ευρώ ή στερλίνες έναντι συνολικού τιμήματος έως και 1 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα υπέβαλε προσφορά σε μετρητά για την εξαγορά 12 τίτλων ανώτερου χρέους σε δολάρια ΗΠΑ για συνολικό τίμημα έως και 2 δισ. δολάρια.

Οι προσφορές θα λήξουν στις 3 και 10 Νοεμβρίου αντίστοιχα, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στα έγγραφα των προσφορών, πρόσθεσε.

Η μετοχή της Credit Suisse έχει απωλέσει πάνω από το 50% της αξίας της από τις αρχές του έτους, με τους επενδυτές να αναμένουν το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης στις 27 Οκτωβρίου. Η ελβετική τράπεζα σκοπεύει επίσης να προχωρήσει στην πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου Savoy στη Ζυρίχη.

Διαβάστε ακόμη: